ΣΠΑΡΤΗ. Με σημερινή επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλιώτη, οι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς της Σπάρτης ζητούν την παράταση του χρονοδιαγράμματος που ορίζει πως η κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την πεζοδρόμηση κεντρικών οδών της πόλης πρέπει να ολοκληρωθεί στις 31/8.

Οι φορείς που προσυπογράφουν την επιστολή που θα διαβάσετε παρακάτω χαρακτηρίζουν ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα αυτό δεδομένης της φύσης του μηνός Αυγούστου που είναι μήνας διακοπών αλλά και της πολυπλοκότητας της ίδιας της Μελέτης που έχει τεθεί σε διαβούλευση. Θεωρώντας λοιπόν αναγκαίο να συμμετάσχουν σε αυτό το δημόσιο διάλογο ζητούν απευεθυνόμενοι, εκτός από τον κ. Δήμαρχο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, την επιμήκυνση των προθεσμιών.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που υπογράφουν οι φορείς:
-Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης·
-Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας·
-Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας·
-Ένωση ξενοδοχείων Λακωνίας·
-Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας·
-Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας·
-Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης·
-Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας·
-Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Λακωνίας·
-Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών Λακωνίας·
-Ένωση κρεοπωλών Σπάρτης·
-Ένωση φανοποιών και βαφέων αυτ/των Λακωνίας·
-Ένωση ξυλουργών Λακωνίας·
-Ένωση οπωροπωλών και επ/τιων πωλητών λαϊκών αγορών Λακωνίας·
-Ένωση επ/τιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης ΟΠΑΠ νομού Λακωνίας·
-Σύλλογος ιδιοκτητών επ/σεων μαζικής εστίασης Σπάρτης·
-Σύνδεσμος βιοτεχνών υδραυλικών και θερμικών εγκαταστάσεων Λακωνίας·
-Σύνδεσμος εργοληπτών εγκαταστατών ηλεκτρολόγων νομού Λακωνίας·
-Συντεχνία αρτοποιών Λακωνίας·
-Σωματείο ιδιοκτητών ταξί Σπάρτης και υπολοίπου Λακωνίας «Η Απέλλα» ·
-Σωματείο πρατηριούχων υγρών καυσίμων νομού Λακωνίας «Ο Ταΰγετος» ·
-Σωματείο κουρέων- κομμωτών κατ/ρχων νομού Λακωνίας·
-Σωματείο επ/τιων ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης Π.Ε. Λακωνίας.

«ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
Σπάρτη, 04 Αυγούστου 2016
Προς
τον Δήμαρχο Σπάρτης
κ. Ευάγγελο Βαλιώτη
Κοινοποίηση:
-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης
κ. Σπυρίδωνα Μοιράγια
-Επικεφαλής των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης
-Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς της Σπάρτης, συναισθανόμενοι το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί στη συνδιαμόρφωση του μακροπρόθεσμου οράματος για την πόλη μας καθώς και του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησής του, θεωρούμε ότι η συμβολή μας μπορεί να είναι θετική και αποτελεσματική υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα, η δράση που έχει παρουσιάσει πρόσφατα ο Δήμος με τίτλο: «Μελέτη κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στις κεντρικές οδούς της Σπάρτης και λοιπές επηρεαζόμενες οδούς», εκτιμούμε ότι μας περιορίζει σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, που έχετε ορίσει για την κατάθεση των θέσεων και των προτάσεων μας σχετικά με αυτή, δηλαδή μέχρι την 31/8/2016. Το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν είναι εφικτό και τούτο διότι:
• Ο μήνας Αύγουστος είναι μήνας διακοπών και γι’ αυτό δεν προσμετρείται σε όλες τις τιθέμενες προθεσμίες σε διακηρύξεις από το κράτος.
• Το μέγεθος της Τεχνικής Έκθεσης της Μελέτης με το πλήθος των διαφορετικών σεναρίων, υποσεναρίων, εναλλακτικών λύσεων καθώς και ο μεγάλος αριθμός των συνοδευτικών χαρτών, απαιτούν προσεκτική, πολύχρονη μελέτη και ειδικές γνώσεις που εκτός του Παρ/τος του ΤΕΕ της Λακωνίας, οι υπόλοιποι φορείς δεν διαθέτουμε.
Προκειμένου να συμβάλλουμε εποικοδομητικά και υπεύθυνα με προτάσεις στο δημόσιο διάλογο που έχετε ανοίξει ως προς την προαναφερόμενη μελέτη, προετοιμάζουμε Ημερίδα για τις 25/9/2016, με θέμα « Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη της Σπάρτης » με πρόσκληση ειδικών επί του Θέματος Επιστημόνων και με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων συμπολιτών, αρμοδίων φορέων και εκπροσώπων του κράτους και της Δημοτικής Αρχής.
Έπειτα από τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η υπό διαβούλευση Μελέτη, δεν αφορά σε κυκλοφοριακές μικροπαρεμβάσεις μόνον, αλλά φιλοδοξεί να αλλάξει στην κυριολεξία τη φυσιογνωμία της πόλης μας, επιβάλλεται για να αναπτυχθεί ο απαραίτητος γόνιμος διάλογος, να μεταφερθεί ο χρονικός περιορισμός που έχετε θέσει στη δημόσια διαβούλευση, για την μετά τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους περίοδο.

Εκτιμώντας ότι κατανοείτε την κοινή μας ανησυχία για την ανάπτυξη της πόλης μας και την ευημερία των πολιτών της και προσβλέποντας στη θετική σας ανταπόκριση».