ΣΠΑΡΤΗ. Από την 5η Αυγούστου στη Σπάρτη γίνεται ανακύκλωση. Αυτό ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Σπάρτης Β. Βαλιώτης ο οποίος ζήτησε την βοήθεια των αντιδημάρχων για να επιτύχει. Ωστόσο έθεσε και πάλι το θέμα της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σπάρτης στο Αφισσού.

Ο κ. Βαλιώτης ανέφερε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λάβει γνώση για το τι προβλέπει η μελέτη αρκετών εκατομμυρίων € με βάση στην οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιήσει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Μάλιστα ανέφερε ότι η Μελέτη προβλέπει, μάλλον, την κάλυψη των σκουπιδιών και όχι την απόσυρση κι επεξεργασία τους. «Πρέπει να δούμε την μελέτη για να καταλάβουμε τι θα γίνει στον ΧΑΔΑ» είπε συγκρίνοντας την μάλιστα με αυτήν του Συνδέσμου που προέβλεπε την απόσυρση σκουπιδιών.

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης συζήτησης σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης ζήτησαν ενημέρωση από τον Δήμαρχο Σπάρτης για τα χρήματα που εισπράττει ο Δήμος από την Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Ο κ. Βαλιώτης τόνισε ότι όταν ολοκληρωθεί ένας χρονικός κύκλος θα μπορέσει να γίνει κοστολόγηση αλλά και απόδοση λογαριασμού.
Ωστόσο διάχυτη είναι η εντύπωση ότι υπάρχει ακόμα δραματική υστέρηση σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών για τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Λογικά, στις αρχές Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να δώσει εικόνα της μελέτης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σπάρτης αλλά και ο Δήμος Σπάρτης να αποδώσει στους Δημότες της πληροφόρηση που είναι αναγκαία για να προχωρήσει η ανακύκλωση πιο αποτελεσματικά.