Φημολογείται ότι ο συμπολίτης μας Σταύρος Αργειτάκος επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και ειδικά του πολίτη που επιλέγει να είναι επαγγελματίας (όχι με την κακή έννοια του όρου) πολιτικός.

Το ερώτημα που έρχεται αυθόρμητα στα χείλη των δημοτών είναι: «Τι διαφορετικό θα φέρει σε θέματα όπως τα Σκουπίδια, τους Πεζόδρομους, την Οικονομική Διαχείριση και Διαφάνεια, την Τουριστική ανάπτυξη στο Δήμο… για να θέλει να εκλεγεί και πάλι Δήμαρχος;»

Ο ισχυρισμός των ανθρώπων που τον στηρίζουν, (είναι αυτοί που δεν κατόρθωσαν να τον στηρίξουν την Β’ Κυριακή των εκλογών) ότι ο Βαγγέλης Βαλιώτης εξελέγη όχι με θετική ψήφο αλλά με αρνητική ψήφο κατά Αργειτάκου δεν ευσταθεί. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που ευσταθούσε στέλνει για δεύτερη φορά και μάλιστα χωρίς αγώνα, τον Σταύρο Αργειτάκο στα αποδυτήρια… Αρνητική ψήφος σημαίνει πρώτα καταδίκη του Αργειτάκου και μετά πριμοδότηση του Βαλιώτη. Ο Δήμος δεν είναι κόμμα για να ελπίζεις σε αναδιανομή ρόλων. Λογικά, σε έναν Δήμο έχεις την ευκαιρία σου… Αν την χάσεις πρέπει να αφήσεις χώρο για όσους ακολουθούν, ειδικά αν έχεις διαγράψει μια πορεία στην Αυτοδιοίκηση…

Αυτή λοιπόν η προσδοκία, των λεγόμενων «Αργειτακικών», η επάνοδος δηλαδή ενός μετανοημένου Αργειτάκου, υποστηρίζεται μάταια. Ως στρατηγικό θεώρημα είναι καταστροφικό γιατί προϋποθέτει τη μη κάθοδο άλλων υποψηφίων δημάρχων με αξιώσεις. Δηλαδή η απέλπιδα αυτή θέση έχει στόχο να δημιουργήσει ένα δίπολο Βαλιώτη – Αργειτάκου όπου οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τον λιγότερο κακό.
Σε άλλη περίπτωση, (αν ο κ. Βαλιώτης αποσυρθεί) θέλει ένα άλλο δίπολο με όποιον ενδεχομένως προκύψει.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Δεν λείπουν τα ονόματα εκείνων που είτε θα μπορούσαν είτε θα ήθελαν να καταθέσουν την πρότασή τους στον Δήμο Σπάρτης ως υποψήφιοι Δήμαρχοι στις εκλογές του 2019. Βαλιώτης, Κανελλοπούλου, Τζανετέα, Πλειώτας, Σκούρος, Αλεξάκος, Βουνάσης αλλά και άλλα νέα και αύθαρτα πρόσωπα.

Η προσπάθεια του κ. Αργειτάκου να «κλειδώσει» υποψήφιους με βάση την ανθρωπογεωγραφία, που ομολογουμένως κατέχει, δεν είναι μόνη ικανή συνθήκη για να κερδίσει κάποιος τις εκλογές και μάλιστα το 2019. Όπως αποδείχθηκε οι σύμβουλοι είναι για την πρώτη Κυριακή. Οι πολίτες για τη δεύτερη… Εκτός και αν στοχεύει σε συγκυβέρνηση που θα προκύψει από πολιτικές συγκλίσεις ή συμφωνίες.
Δεν αποκλείεται βέβαια να έχει προετοιμάσει και την έκπληξη εκείνη που θα χαρακτήριζε έναν πραγματικό πολιτικό άνδρα… Ωστόσο η αντίληψη των πραιτοριανών της Λυκούργου 125 ότι δεν χρειάζεται να μετανοήσουν αυτοί αφού μετανοούν οι πολίτες για την εκλογή Βαλιώτη θυμίζει στρατηγική Βατερλώ…

Πάντως ένα είναι βέβαιον για τον κ. Αργειτάκο:
Ως στέλεχος της βαθιάς δεξιάς εξυπηρέτησε καταστάσεις.
Ως Δήμαρχος Μυστρά τα πήγε πολύ καλά.
Ως Δήμαρχος Σπάρτης δεν πέτυχε.
Ως Μείζονα Αντιπολίτευση στον Δήμο Σπάρτης δεν εντυπωσιάζει.

Εδώ είμαστε να δούμε τις πραγματικές δυνάμεις και τις αληθινές θέσεις του όταν ασχοληθούν επισταμένα με τον χώρο του Δήμου Σπάρτης τα ΜΜΕ κι εξ αυτού οι πολίτες. Τότε θα έχουν «σφαιρική» ενημέρωση τόσο οι δημότες όσο και τα πρόσωπα εκείνα που πλέον γνωρίζουν ότι για να κατέλθεις στον Δήμο Σπάρτης δεν είναι και τόσο δύσκολο.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr