ΜΟΛΑΟΙ. Με συντροφιά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, ανεβαίνει στα 2.407 μέτρα της κορυφής του Ταϋγέτου ο ΕΟΣ Μολάων-Μονεμβασίας-Νεάπολης, το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου.

Η αναχώρηση θα γίνει από τους Μολάους σε δύο ομάδες και συγκεκριμένα:
- Η πρώτη θα αναχωρήσει το Σάββατο, στις 5 το απόγευμα από το νέο Super Market Αφοί Παναγιωτόπουλοι και θα διανυκτερεύσει στο πανέμορφο καταφύγιο του Ταυγέτου στα 1.600μ. Το κόστος διανυκτέρευσης με φαγητό είναι 12 ευρώ. Ανάλογα με το ενδιαφέρον, ενδέχεται να υπάρξει μια πορεία 1,5 ώρας από τις πηγές του Μαγγανιάρη έως το καταφύγιο.
- Η δεύτερη θα αναχωρήσει στη 1 τα ξημερώματα επίσης από το νέο Super Market Αφοί Παναγιωτόπουλοι με προορισμό το καταφύγιο.

Η πορεία προς τον Προφήτη Ηλία, διάρκειας 5 ωρών και βαθμού δυσκολίας Β+, θα ξεκινήσει από το καταφύγιο, αφού συγκεντρωθούν οι δύο ομάδες.

Στην επιστροφή και ανάλογα με την κατάσταση της ομάδας, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη το κενοτάφιο του Δημήτρη Λιαντίνη.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους φακό, γάντια και ρουχισμό που να περιλαμβάνει παντελόνι, σορτς, φούτερ, κοντομάνικες φανέλες λόγω της θερμοκρασιακής εναλλαγής και ειδικότερα του ψύχους που θα επικρατεί στην κορυφή. Παρακαλούνται επίσης όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν με Ι.Χ. αγροτικής χρήσης ή τζιπ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 14 Αυγούστου στα τηλ.: 6972827614 - Γιάννης Μουτσατσός, 693842877 - Μύρωνας Λιάρος (για την πρώτη ομάδα) και 6939455708 - Σταμάτης Καρυτσιώτης, 6976866517 - Τάσος Πριφτάκης (για τη δεύτερη ομάδα).

Φωτό: Παναγιώτης Νικολακάκος