Γράφει η Μ.Α.Τ.

Περνούν από το κενοτάφιο οι άνθρωποι, πολίτες της Σπάρτης- της Λακωνίας, έρχονται εδώ οι επισκέπτες-προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο, σκοντάφτουν πάνω σε 10, ναι δέκα ακριβώς πράσινους και μπλε κάδους!!!

Περνάς ξαναπερνάς από το κενοτάφιο, πέφτεις σκοντάφτεις καθημερινά πάνω σε 6+3+1 σύνολο δέκα πράσινους και μπλε κάδους. Η ζωή τόφερε να είναι ο δρόμος σου.

Βγαίνεις βραδάκι να περπατήσεις, μια σταλιά δροσιά αναζητώντας στην πλατεία τριγύρω, προσπαθείς να αποφύγεις το κακό…συναπάντημα, η ματιά σου όμως η κακούργα αυτονομείται, και τρομάζεις στη θέα. 10 κάδοι χάσκουν και διαλαλούν την πραμάτεια τους, μπροστά μπροστά στο κενοτάφιο!!!

Πας, έρχεσαι, εκεί είναι οι αρχαίες πέτρες, εκεί είναι η ιστορία μας, θέλεις να την καλημερίσεις, θέλεις να τη διηγηθείς σε μικρούς και μεγάλους, σε φίλους και γνωστούς, και ….χάνεις τις λέξεις, χάνεις τα λόγια σου, θυμώνεις με τα λόγια σου, θυμώνεις με σένα, με τους περίοικους που δε διαμαρτύρονται τόσο καιρό, με τους επαγγελματίες γύρω που ανταλλάσσουν τον επαγγελματισμό με την ευκολία, με τις υπηρεσίες που …έτσι ανέμελα προσπέρασαν και τοποθέτησαν εκεί 6+3+1 σύνολο 10 κάδους… υποδοχής!!!

Δεν μπορεί, σκέφτεσαι, δεν μπορεί, θα ξέφυγε της προσοχής των αρμοδίων τούτη η….ανορθογραφία, θα πρέπει κάποιος, εσύ, εμείς, όλοι έχουμε ευθύνη για τούτη την πόλη, θα πρέπει κάποιος να ενημερώσει, ο καθένας με τον τρόπο του, για τούτο το λάθος.

Και 11.7.16, με ένα κείμενο σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, γράφεις και περιγράφεις και προτείνεις, όσο σου επιτρέπεται, την αποφυγή της συνέχειας αυτής της…αβλεψίας, απροσεξίας. Υποθέτεις, πιστεύεις, πως οι δικές μας υπηρεσίες, διαβάζουν τον τοπικό μας Τύπο.

Περνάς, ξαναπερνάς από το κενοτάφιο, η ζωή τόφερε να είναι ο δρόμος σου, είναι Δεκαπενταύγουστος, και οι 6+3+1 σύνολο 10 κάδοι, καμαρώνουν εκεί, χάσκοντες σχεδόν μόνιμα από καταναλωτική αυτοπεποίθηση, ότι κανείς δεν τους μετακινεί από τη θέση τους Πρώτο Τραπέζι πίστα!!!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr