Μετά από μια πλούσια προ φεστιβαλική δραστηριότητα σε όλο το νόμο Λακωνίας, επόμενος σταθμός για το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, είναι την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στο Πάρκο Ευαγγελίστριας, στην Σπάρτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομεακου Συμβουλίου Λακωνίας της ΚΝΕ «το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στους λαϊκούς αγώνες που εμπνέουν τους διοργανωτές: «Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
- Ομιλία από τον Τάσο Αντωνίου , μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
- Συναυλία από νεανικό συγκρότημα με την Τζίνα Βελδέκη.
- Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Κόκκορη.

Στο χώρο θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, Ταβέρνα – Μπαρ, Έκθεση για το ΔΣΕ, Χώρος σκάκι.