ΣΚΑΛΑ. Ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, ιατρός, παρεμβαίνει με δήλωσή του σχετικά με τη διασπορά πληροφοριών για απειλή από την ελονοσία σε δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ευρώτα:

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με την Ελονοσία , αλλά και η αναπαραγωγή και διασπορά των ειδήσεων με υποχρεώνουν να αναφερθώ στο ζήτημα της Ελονοσίας για να τονίσω ότι κανένα.... μα κανένα πρόβλημα δεν έχει ο Δήμος Ευρώτα.
Εδώ και έξι χρόνια ο Δήμος μας απο κοινού με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αρωγό το Υπ. Υγείας, έχει εφαρμόσει πρόγραμμα δράσεων τόσο με δράσεις ψεκασμών, όσο και δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από την ενεργητική αναζήτηση για την άμεση θεραπεία των ανθρώπων που μεταφέρουν το πλασμώδιο αλλά και αυτών που εκδηλώνουν την νόσο.

Φέτος δεν υπάρχει κανένα εγχώριο κρούσμα για πρώτη φορά στα έξι χρόνια δράσεων παρά το γεγονός ότι στον Δήμο Ευρώτα διαμένουν πάνω από 800 μετανάστες εργάτες γης.
Διαφωνώ κάθετα με την διασπορά ψευδών ειδήσεων που έχουν άλλους... δυστυχώς σκοπούς .... και ιδίως όταν πρόκειται για διασπορά ειδήσεων από συναδέλφους ιατρούς .... σε ότι αφορά τον αποκλεισμό από την αιμοδοσία του Δήμου μας.

Θα υπενθυμίσω ότι εδώ και έξι χρόνια έχουμε αποκλεισθεί και κανένας φορέας μέχρι σήμερα δεν είχε εκδηλώσει την ανησυχία του και φυσικά φέτος που η κατάσταση είναι κατά πολύ καλύτερη.
Μάλιστα εάν δεν εκδηλωθεί εγχώριο κρούσμα ..... ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΕΞΙ ΧΡΌΝΙΑ, ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!
Αρνούμαι τις πολιτικές αντιπολιτευτικές ή συμπολιτευτικές ή άλλες εκφράσεις που οδηγούν σε διασπορά πανικού μέσα από δημοσιεύματα που κάθε άλλο παρά στην ενημέρωση αποσκοπούν.

Οφείλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος να τοποθετηθεί ανεξάρτητα των επιθυμητών πολιτικών με μόνο σκοπό την ενημέρωση και όχι την παραπληροφόρηση. Συνεπώς κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει και όλα κυλούν ομαλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε σε alert! Λυπάμαι για τις οποίες ιατρικές τοποθετήσεις και οφείλω να πω ότι πραγματικά η κινδυνολογία εξυπηρετεί άλλους σκοπούς !!!»