ΣΠΑΡΤΗ. Με τη συμμετοχή 176 αναγνωστών ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του notospress.gr σχετικά με τα έργα που είναι αναγκαία στη Σπάρτη.

Με συντριπτική διαφορά αφού συγκέντρωσε το 51% των ψήφων προηγείται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Σαφές και ηχηρό μήνυμα προς κάθε αρμόδιο από τους πολίτες. Είναι φανερό ότι οι αναγνώστες συνδέουν την ανάπτυξη και πρόοδο της πόλης με το έργο κατασκευής νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σπάρτη. Ένα έργο που είναι στις καλένδες εδώ και χρόνια.
Στο ερώτημα: - Ποιό έργο έχει μεγαλύτερη ανάγκη η πόλη της Σπάρτης; - οι 176 αναγνώστες απάντησαν και κατέταξαν τα έργα ως εξής:

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο 51% (90 ψήφοι)
Ανάπλαση εισόδου στη γέφυρα Ευρώτα 15% (26 ψήφοι)
Πεζοδρόμηση της Κ. Παλαιολόγου 13% (23 ψήφοι)
Διάνοιξη της Λυκούργου προς τον Ευρώτα 9% (15 ψήφοι)
Στέγη Πολιτισμού στο Ξενία 7% (12 ψήφοι)
Ανάπλαση δημοτικής λαϊκής αγοράς 3% (6 ψήφοι)
Αλλο 2% (4 ψήφοι)

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι πολίτες επιθυμούν την ανάπλαση της εισόδου στην πόλη, στη γέφυρα του Ευρώτα.
Οι επόμενες επιλογές αφορούν στην Πεζοδρόμηση της Κ. παλαιολόγου και σχεδόν εξίσου στη διάνοιξη της Λυκούργου προς την περιοχή του Ευρώτα.
Ακολουθεί η μετατροπή του Ξενία σε στέγη Πολιτισμού και η ανάπλαση της δημοτικής λαϊκής αγοράς.

Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης, δεδομένου ότι δίνει βαρύτητα στην καταγραφή της λαϊκής γνώμης και άποψης θα πρέπει να συμπεριλάβει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στην συλλογιστική και στην τακτική της.

Αν το αποτέλεσμα εκληφθεί ως μια μέτρηση αυθεντική και ενδεικτική σημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή Σπάρτης θα πρέπει να αποφασίσει ποια στάση θα κρατήσει σχετικά με την ουσιαστική διεκδίκηση νέου Μουσείου στην ιστορική πόλη της Σπάρτης.