ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 27 Αυγούστου και ώρα 19.30 μ.μ. η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση στην οποία θα απονεμηθούν τα Κύπελλα στις πρωταθλήτριες ομάδες, τιμητικές διακρίσεις σε ομάδες και ποδοσφαιριστές, της ποδοσφαιρικής περιόδου 2015 – 2016. Θα γίνουν επίσης οι κληρώσεις των αγώνων Πρωταθλημάτων Α΄ - Α1’ & Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ένωσης, περιόδου 2016 - 2017. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της Περιφερειακής Διοίκησης Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσκεκλημένος είναι ο, μετέπειτα έκπτωτος, πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Γκιρτζίκης.

Όπως είναι γνωστό εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο παραπέμπει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη σε δίκη, σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της απιστίας. Σε δίκη παραπέμπονται επίσης άλλα πέντε μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς και πρώην μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2013.

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση κάρτας υγείας, για την οποία σύμφωνα με τη δικαιοσύνη ζημιώθηκε η περιουσία της ΕΠΟ κατά 29 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους όσοι παραπέμπονται σε δίκη δεν έχουν κανέναν ένδικο μέσο για να το προσβάλλουν. Ο μόνος που μπορεί να κάνει αίτηση αναίρεσης είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και η αίτηση αναίρεσης αυτή, εάν γίνει, θα αφορά πρόσωπα που δεν παραπέμπονται σε δίκη αλλά εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που παραπέμπονται κηρύσσονται έκπτωτοι και άρα ο Γκιρτζίκης δεν έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στις εκλογές της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι οι: Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος), Βαγγέλης Μαζαράκης (β’ αντιπρόεδρος), Γιώργος Καραμελίδης (μέλος και πρόεδρος της ΚΕΔ), Γιάννης Οικονομίδης (μέλος), Νίκο Προύντζος (μέλος) και Σπύρος Καλογιάννης (μέλος και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Football League καθώς τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης).

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης έρχεται στη Σπάρτη υπο το κράτος φημών ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας ενδέχεται να είναι υποψήφιος της ΕΠΟ.

Απο το δελτίο ειδήσεων του Best tv ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση "Γκόρτσηδες" συμεριλαμβάνοντας και τον Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Σταθόπουλο.

Ποιός είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης;
O Γιώργος Γκιρτζίκης (Ξάνθη, 18 Φεβρουαρίου 1947) είναι παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου και σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), θέση την οποία κατέχει από τον Ιανουάριο του 2015.

Γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1947 στην Ξάνθη. Υπήρξε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής για πολλά χρόνια, αγωνιζόμενος στα άκρα της επίθεσης, στην Θράκη Συδινής, το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο στην ιστορία της Ξάνθης. Υπήρξε συνιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης το 1978, της οποίας αργότερα έγινε και πρόεδρος.

Από το 1973 ήταν στέλεχος της γνωστής γαλακτοκομικής εταιρείας ΔΕΛΤΑ, αναλαμβάνοντας και διευθυντής του εργοστασίου της στην Ξάνθη. Αποχώρησε το 2013, μετά από 40 χρόνια δουλειάς.
Είχε ενεργό ρόλο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Εκλέχθηκε πρόεδρος στην κοινότητα Κουτσού, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Βιστωνίδας και νομαρχιακός σύμβουλος Ξάνθης, ενώ το διάστημα 2003 - 2004 ήταν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης.

Από το 2000 μέχρι το 2004 ήταν πρόεδρος στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Την τετραετία αυτή οι σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη και μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλο ήταν καλές, αλλά αργότερα προέκυψαν διαφορές.
Συμμετέχει στη διοίκηση της ΕΠΟ από το 1997. Κατείχε διάφορες θέσεις, όπως αυτή του ταμία, του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, και του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ). Τον Δεκέμβριο του 2014 ο τότε πρόεδρος Γιώργος Σαρρής παραιτήθηκε, και ένα μήνα μετά, τον Ιανουάριο του 2015, ο Γιώργος Γκιρτζίκης τον αντικατέστησε, αποσπώντας την θετική ψήφο 51 από τις 55 Ενώσεις.
Είναι νυμφευμένος από το 1971 και έχει δύο κόρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Γιώργος Γκιρτζίκης απέλυσε από την ΕΠΟ την Ακριβή Δενδρινού, σύζυγο του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλη Γκαγκάτση. Αυτή η κίνηση χαρακτηρίστηκε «εκδικητική και μικρόψυχη», με την έννοια ότι η Ακριβή Δενδρινού εργαζόταν στην ΕΠΟ από το 1985, η πρόσληψή της δηλαδή έγινε πολύ πριν γνωριστεί με τον μετέπειτα σύζυγό της.