ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο ΟΑΕΕ παρέχει διευκρυνίσεις για την αξιολόγηση-αντιμετώπιση της ρύθμισης των 100 δόσεων (ρύθμιση Ν.4321/15) που έχει διακοπεί λόγω μη πληρωμής εισφορών ή δόσεων ενώ ο ασφαλισμένος – οφειλέτης έχει ενεργήσει εμπρόθεσμα για την καταβολή και δεν έχει άμεση ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της πληρωμής.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΕ σημειώνεται ότι οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ υποβάλλοντας αίτημα που θα συνοδεύεται από δικαιολογητικά – παραστατικά που αποδεικνύουν την εμπρόθεσμη ενέργεια καταβολής. Οι Υπηρεσίες θα διερευνούν και θα αξιολογούν την πρόθεση εμπρόθεσμης καταβολής και, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα συνεχίζεται η ρύθμιση. Υπογραμμίζεται ότι η προσπάθεια «έμμεσης αναβίωσης» της ρύθμισης δεν αποτελεί «Νέα ρύθμιση» και θα σφραγίζεται με την καταβολή του συνόλου των δόσεων που θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ασφαλισμένοι του Νομού Λακωνίας μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα του ΟΑΕΕ στη Σπάρτη στα τηλέφωνα 2731026809 και 2731026208.