Το πρώτο «οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό» του φθινοπώρου επηρεάζει τη χώρα μας από σήμερα το πρωί, αναμένεται να διατηρηθεί έως την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα ενώ αναμένεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου για ολόκληρη τη Λακωνία προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη προβλέπεται συνέχεια της κακοκαιρίας με λιγότερη όμως ένταση το πρωί και ενίσχυση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως μέτριοι 4-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα.

Από Πέμπτη φαίνεται πάντως να βελτιώνεται αργά και σταθερά ο καιρός με την Παρασκευή να αναμένεται ηλιόλουστη τουλάχιστον στη Λακωνία.