ΣΠΑΡΤΗ. Δύσκολη ήταν η νύκτα για κάποιους συμπολίτες που διατηρούν επιχειρήσεις στην Κ. Παλαιολόγου στη Σπάρτη. Μέσα στην ατυχία τους είχαν την τύχη να εργάζονται νύκτα προς ξημέρωμα κι έτσι αντιλήφθηκαν ότι τα υπόγεια των επιχειρήσεων τους είχαν πλημμυρίσει. Το νερό έφθανε και τα 40 εκατοστά και απ’ ότι λένε εισήλθε στα υπόγεια από τις συνδέσεις τις αποχέτευσης (σχετικά νέο έργο).
Να σημειωθεί ότι στα υπόγεια βρίσκονται όλες οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και οι προμήθειες υλικών.

Πλημμυρισμένα υπόγεια στην Παλαιολόγου
Νωρίς το πρωί, γύρω στις 5:45 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης δέχθηκε κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια. Το μικρό όχημα της Υπηρεσίας με αντλία και δύο άτομα προσωπικό έσπευσε στο σημείο. Πράγματι στην Παλαιολόγου, στο ύψος της παλαιάς Εμπορικής Τράπεζας, τα υπόγεια των επιχειρήσεων είχαν πλημμυρίσει.
Το αρτοποιείο «Κάτσαρη» χωρίς να ανακόψει την παραγωγή και το φούρνισμα στο ισόγειο, αντιμετώπισε το πρόβλημα του υπογείου με την βοήθεια της Πυροσβεστικής. Παρ’ ολίγον η ζημιά να είναι ανεπανόρθωτη. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μίλησε στο notospress.gr Δείτε το video.

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα «Γρηγόρης» επίσης είδαν το υπόγειο της επιχείρησης να πλημμυρίζει και κάλεσαν την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας άντλησαν τα νερά. Δείτε τη λέει εργαζόμενη.
Οι ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι ενώ δεν πλημμύρισαν από τα επιφανειακά νερά τελικά έπαθαν τη ζημιά από την αποχέτευση.
Αναμένεται πόρισμα της Πυροσβεστικής για το αν τελικά η πλημμύρες οφείλονται στο δίκτυο της αποχέτευσης ή όχι.

Πλωτή η οδός των Τριακοσίων
Είναι γνωστό ότι η οδός των Τρακοσίων στα βόρεια της Σπάρτης είναι η απόληξη των νερών της Μαγούλας. Ανέκαθεν η οδός αυτή «κατεβάζει» νερό στο κέντρο της Σπάρτης. Τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη οι ποσότητες νερού ήταν μεγάλες. Δείτε το video ενώ το ύψος των νερών έχει ήδη «πέσει». Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που έχει ήδη η Λεωνίδου με την απορροή των ομβρίων γίνεται εντονότερο, έως απελπιστικό, όταν εισέρχονται και τα νερά από την οδό των Τριακοσίων (στο σημείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών). Η περιοχή προφανω΄ς χρειάζεται έργο – παρέμβαση στην είσοδο της πόλης από την Μαγούλα.

Eυτυχώς που ο Δήμος το απόγευμα της Τρίτης είχε καθαρίσει τα φρεάτια της πόλης.