ΛΑΚΩΝΙΑ. Το notospress.gr σε συνεργασία με την ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ σας παρουσιάζει σήμερα μια πεντανόστιμη πρωτότυπη συνταγή που θα κερδίσει σίγουρα μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την!


Υλικά για 4 μερίδες

Για τις κροκέτες
800 γρ.χοιρινό ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ψητό, ψιλοκομμένο
150 γρ. μαγιονέζα
200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
200 γρ. αλεύρι
3 αυγά, χτυπημένα
400 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το ντιπ βασιλικού
45 γρ. βασιλικό, φύλλο
175 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
6 γρ. σκόρδο
45 γρ. παρμεζάνα
250 γρ. μαγιονέζα
αλάτι


Παρασκευή

Για τις κροκέτες

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χοιρινό, τη μαγιονέζα, το τυρί, το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. Σε τρία διαφορετικά σκεύη τοποθετούμε το αλεύρι, τα αυγά και το τριμμένο ψωμί. Περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο τριμμένο ψωμί, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ηλιέλαιο ώστε, μόλις προσθέσουμε τις κροκέτες, το λάδι να τις καλύπτει. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν οι κροκέτες ωραίο και έντονο χρώμα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Για το ντιπ βασιλικού

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα σε ένα μπλέντερ, ή ένα πολυμηχάνημα, και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα μαζί με το μείγμα βασιλικού και διατηρούμε στη συντήρηση.