ΣΚΑΛΑ. Παρουσία πλήθους κόσμου από όλη τη Λακωνία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου βιβλιοπωλείου «ΛΑΚΩΝΙΑ οδός» που βρίσκεται στη Σκάλα.

Οι ιερείς της τοπικής εκκλησίας ευλόγησαν το νέο πνευματικό χώρο, ενώ οι εκπρόσωποι του βιβλιοπωλείου Γ.Δημακόγιαννης (εκδότης, δημοσιογράφος) και Ελ.Τζικάκου (συγγραφέας, ερευνήτρια λαογραφίας), καλωσόρισαν τους παρισταμένους και από μικροφώνου προσδιόρισαν την φυσιογνωμία του νέου παλλακωνικού βιβλιοπωλείου, «ως κιβωτού για την ανάδειξη, προβολή και υπεράσπιση της αδικημένης και παραγνωρισμένης λακωνικής ταυτότητας», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά και συνέχισαν: «Η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου –βιβλιοπωλείου και χαρτοπωλείου- που θα εξυπηρετεί ντόπιους (μαθητές και ενήλικες), αλλά και απαιτητικούς επισκέπτες, ήταν αναγκαία για την ευρύτερη περιοχή και θεωρούμε ότι θα συμβάλει στην αναβάθμισή της».

Την κορδέλα των εγκαινίων συμβολικά έκοψε ο στρατηγός Ηλίας Γλεντζές, Λάκωνας ήρωας της μαρτυρικής Κύπρου, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι Χρ.Γούδης (καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας), Ηλ.Πατρικουνάκος (καθηγητής, σχολικός σύμβουλος), Π.Κασιδόκωστας-Ασπαλαθρός (λαϊκός ποιητής της Μάνης) και Βασ.Βλαχάκος (εκπαιδευτικός, πρόεδρος Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας). Παρών, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας, ο πρόεδρός του Γ.Λουκάκος (ιατρός).

«Οι ιδιοκτήτες του νέου βιβλιοπωλείου στη Σκάλα Ευχαριστούμε θερμά τους αγαπητούς μας Συμπατριώτες και Φίλους που έφτασαν κοντά μας, την ιδιαίτερη αυτή ημέρα για τη «ΛΑΚΩΝΙΑ οδό», αλλά και Εκείνους που καθημερινά στηρίζουν εμπράκτως την πρωτοβουλία μας σε τόσο δύσκολους καιρούς…»