ΣΠΑΡΤΗ. Μαζί με τον καθιερωμένο σχολικό αγιασμό πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πτέρυγας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Το νέο κτίριο έρχεται να καλύψει μια ανάγκη που από χρόνια είχε δημιουργηθεί λόγω της άθλιας κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει το παλαιό κτίριο του σχολείου. Τώρα πια, ένα πάγιο αίτημα μαθητών, γονέων αλλά και εκπαιδευτικών επιτέλους ικανοποιήθηκε.

Το 2ο Δημοτικό στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο αφήνοντας στο παρελθόν τα «λυόμενα». Σύντομα, περί τα τέλη Οκτωβρίου, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί και η εκ βάθρων ανακαίνιση των χώρων υγιεινής του Σχολείου ενώ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Σπάρτης, κατόπιν προκλήσεως της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Ελ. Δαράκη, δεσμεύθηκαν να μελετήσουν το έργο της ανακαίνισης και του παλαιού κτιρίου του σχολείου αλλά και αυτό της δημιουργίας μιας Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων που δυστυχώς δεν διαθέτει το νέο κτίριο.

Τις αρχές εκπροσώπησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος που τέλεσε και τον Αγιασμό του σχολείου, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αραχωβίτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκούρος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο Διοικητής της Τροχαίας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Νταλιάνης.

Το αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του νέου κτιρίου δεν είναι άλλο από την Έκθεση Ρωμαϊκών Λουτρών που φιλοξενεί! Όπως περιέγραψε στην ομιλία της η κ. Δαράκη, κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπίστηκαν ευρήματα από Ρωμαϊκά Λουτρά τα οποία αποφασίστηκε να μην καλυφθούν ή να απομακρυνθούν αλλά να συμπεριληφθούν στο κτίριο με τρόπο τέτοιο ώστε να αποβούν διδακτικά για τα ίδια τα παιδιά. Έτσι, μέρος του διαδρόμου που οδηγεί στις τάξεις των μαθητών καλύφθηκε με γυαλί και τα ευρήματα παρέμειναν εκεί όπου βρέθηκαν για να μαθαίνουν οι μαθητές ακόμη περισσότερα από το σχολείο τους.

Με την ευχή όλων το νέο αυτό κτίριο να είναι καλότυχο και οι μαθητές του υγιείς ώστε να μπορέσουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις κατά την παραμονή τους σε αυτό, η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.