Δήμος Σπάρτης
Όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά σε φυτικό κεφάλαιο και παραγωγή , πάγιο κεφάλαιο ή αποθηκευμένα προϊόντα (ζωοτροφές κ.α.) μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ ώστε να γίνει μία αρχική αίτηση για τις ζημιές που έχουν υποστεί μέχρι την Δευτέρα 19/09/2016.

Επισημαίνεται ότι οι αρχικές αιτήσεις θα καθίστανται οριστικές μόνο εφόσον ενταχθεί η αναγγελία σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και εφόσον επανυποβληθούν οι οριστικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο προβλεπόμενο διάστημα που θα ανακοινωθεί με μεταγενέστερη ανακοίνωση.

Δήμος Μονεμβασίας
Προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από τις έντονες βροχοπτώσεις για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, για επισκευές κύριας οικίας ή αντικατάσταση οικοσκευής θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δ. Μονεμβασίας (Υπεύθυνη Ελένη Τζάκα, τηλ. 27323 60570) σχετική αίτηση προσκομίζοντας:
1. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2015
2. Ε9
3. Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας

Βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις ή φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου να επιχορηγηθεί η αντιμετώπιση ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς θα πρέπει να υποβάλλουν άμεσα στη Δ/νση Διοίκησης του Δ. Μονεμβασίας (Υπεύθυνος Γιάννης Λάγγης, τηλ. 2732360511) σχετική αίτηση για την εκτίμηση και καταγραφή ζημιών από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΕΛΓΑ (ηρτημένη παραγωγή)
Οι παραγωγοί που οι καλλιέργειες τους ζημιώθηκαν σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ του 20% της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που περίμεναν να συγκομίσουν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές Ε.Λ.Γ.Α. του Δήμου μέχρι και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016.
Οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι αναγγέλλουν την ζημιά που έχουν υποστεί στο ζωικό κεφάλαιο εντός του ίδιου διαστήματος στο τηλ.: 2710-230640 (ΕΛΓΑ Τρίπολης, κα Βελισσάρη Γεωργία). (Αφορά μόνο απώλεια ζώων και μελισσών, όχι εγκαταστάσεων)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ (ΠΣΕΑ)
Το πρόγραμμα καλύπτει τις παρακάτω ζημιές:
α) Καταστροφή επιφανειακών σωλήνων (λάστιχων) άρδευσης, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ (απαραίτητη η προσκόμιση τιμολογίου αγοράς νέων σωλήνων άρδευσης στην τελική δήλωση).
β) Εκρίζωση δέντρων με την προϋπόθεση να έχει συμβεί σε ποσοστό άνω του 30% του συνόλου των κατεχόντων δέντρων κατά είδος.
γ) Αρμεκτικά συστήματα και γεννήτριες κτηνοτρόφων, κυψέλες μελισσών.
δ) Σταυλικές εγκαταστάσεις, αγροτικές αποθήκες νομίμως αδειοδοτημένες.
θ) Θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις (υπό προϋποθέσεις)

ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
-Περιφράξεις (συρματοπλέγματα και μάντρες)
-Μοτέρ, πομώνες, αντλητικά συγκροτήματα
-Οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται παραπάνω

Οι παραγωγοί που εμπίπτουν στιας παραπάνω καλυπτόμενες περιπτώσεις Κ.Ο.Ε. και είναι δικαιούχοι σύμφωνα με τον κανονισμό ΚΟΕ (εισοδηματικά & επαγγελματικά κριτήρια) μπορούν να υποβάλλουν αρχική δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές Ε.Λ.Γ.Α. του Δήμου μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ζημιάς:

Α) Φωτοαντίγραφο της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2016,
Β) ταυτότητα (σε περίπτωση πρόσφατης αλλαγής)