ΣΠΑΡΤΗ. Για μια ακόμα φορά ο Πάνος Παπαδολιάς εντοπίζει πρόβλημα που αφορά την πόλη της Σπάρτης. Αυτή τη φορά αεροπορική εταιρεία εξαφάνισε από τον χάρτη που προσφέρει στους πελάτες της την Σπάρτη. «Κύριε Δήμαρχε Σπάρτης κάντε κάτι διότι όλα έχουν τα όριά τους. Η ζημιά της πόλης είναι ολοφάνερη και αναπόφευκτη. Δείτε τι διαβάσαμε στο lakonistas.gr

Γράφει ο Πάνος Α. Παπαδολιάς

Φίλη των Lakonistas και μόνιμη κάτοικος του εξωτερικού βρέθηκε πρόσφατα σε πτήση της Aegean Airlines. Ξεφυλλίζοντας το περιοδικό της εταιρείας, το «Blue», διαπίστωσε έκπληκτη ότι στο χάρτη δεν υπήρχε η Σπάρτη. Είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει και φυσικά το διαπιστώσαμε και εμείς μέσα από την ψηφιακή εκδοχή του περιοδικού που υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Ως Lakonistas δεν μπορούσαμε παρά να στείλουμε επιστολή στην διευθύντρια του περιοδικού εκφράζοντας την απορία μας και το αίτημά μας να αποκατασταθεί αυτό το λάθος. Πραγματικά μας φαίνεται ακατάληπτο το πώς ένα όνομα που θα μπορούσε να είναι μαγνήτης για τον Τουρισμό αυτής της χώρας εξαφανίζεται ως δια μαγείας. Θα περιμένουμε την απάντηση της Aegean την οποία και φυσικά θα σας κοινοποιήσουμε Lakonistas. Σας παραθέτουμε εδώ αυτούσια την επιστολή που στείλαμε στην διευθύντρια του “Blue”:

“Αγαπητή κυρία Σαλούτση.
Φίλη του blog μας, του www.lakonistas.gr , η οποία είναι μόνιμη κάτοικος εξωτερικού ταξίδεψε πρόσφατα με πτήση της εταιρείας σας και ξεφυλλίζοντας το εταιρικό σας περιοδικό διαπίστωσε, προς μεγάλη της έκπληξη, ότι από το χάρτη της Aegean έχει απαλειφθεί η Σπάρτη. Την αρχική σκέψη μήπως ο χάρτης περιελάμβανε μόνον πόλεις με τις οποίες συνδέεται η εταιρεία σας ακολούθησε η διαπίστωση ότι στο χάρτη περιλαμβάνονταν όλες οι πρωτεύουσες της Πελοποννήσου [σε καμιά δεν προσγειώνεται η Aegean], όχι όμως η ιστορικότερη. Η Σπάρτη. Πόλη με brand name ισχυρότερο από κάθε άλλο στην Ελλάδα και με μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στην pop κουλτούρα ακόμα και από την ίδια την Αθήνα, η Σπάρτη έχει απαλειφθεί από το χάρτη σας και αυτό, αν μη τι άλλο, μας δημιουργεί αίσθημα απορίας και έκπληξης.

Όσο εύκολο κι αν είναι να προβούμε σε έντονες διατυπώσεις, θα αρκεστούμε στην απορία μας και μόνον «γιατί να διαγραφεί η Σπάρτη από το χάρτη της Aegean» και επειδή είμαστε σίγουροι ότι αυτό το λάθος θα διορθωθεί άμεσα, εμείς ως Lakonistas είμαστε πρόθυμοι να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα για το περιοδικό προκειμένου να ενταχθεί στο επόμενο τεύχος σας. Έτσι, τόσο εσείς οι ίδιοι όσο και οι επιβάτες σας θα αποκτήσουν μια πλήρη, δυνατή εικόνα της Σπάρτης. Μιας Σπάρτης που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαγράφει έτσι απλά και αβασάνιστα."

Με εκτίμηση

Πάνος Παπαδολιάς