ΣΠΑΡΤΗ. Η καρδιά της νεολαίας της Σπάρτης χτύπησε ξανά στο Ρυθμό Νεολαίας! Για 6η συνεχή χρονιά οι νέοι της πόλης μας και όχι μόνο αγκάλιασαν την εκδήλωση «Ρυθμός Νεολαίας» που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας» στο Πάρκο του ΟΤΕ.

Το βράδυ της Κυριακής 11/9, οι διοργανωτές, που στηρίχθηκαν από δεκάδες χορηγούς και από τον Δήμο Σπάρτης (Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού), ανέδειξαν τους αριστούχους μαθητές των Λυκείων της Σπάρτης, με βάση τον βαθμό απολυτηρίου, και στη συνέχεια πυροδότησαν το κέφι με βεγγαλικά και συναυλία της, αγαπημένης στη νεολαία, Μαλού.

Ο Κώστας Τσέγκος έστησε και συντόνισε την εκδήλωση ως πρόεδρος της Νεολαίας του Συλλόγου ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Σμυρνιός ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές, και τους διαβεβαίωσε ότι όσο είναι παρόντες ο θεσμός θα βελτιώνεται. Παρόντες , ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, η πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού Γεωργία Γαλανοπούλου, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Λεωνίδας» και οι συνεργάτες της Επιτροπής του «Ρυθμού Νεολαίας» Ηλίας Μπόνος και Jim Βαρούνης.

Η Μαλού εκτίναξε το κέφι και τον ρυθμό στα ύψη κρατώντας τους μικρούς και τους μεγάλους που κατέκλεισαν το πάρκο σε ανεβασμένο κέφι.

Ευχή όλων και κυρίως των διοργανωτών να αναδειχθεί το πάρκο, σύμφωνα με πρότασή τους, σε Πάρκο Λακωνικής Ομογένειας.

Η συμμετοχή των νέων, παρόλο που η εκδήλωση είχε αναβληθεί και δεν βοηθούσε και ο καιρός, απέδειξε ότι είναι ένας θεσμός εδραιωμένος και αναμενόμενος.

Αναλυτικά οι αριστούχοι απόφοιτοι των σχολείων της Σπάρτης που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

1. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης βράβευσε τον μαθητή του ΕΠΑΛ Μάρκο Παναγιώτη του Ηλία που αποφοίτησε με τελικό βαθμό 19,7.
Χορηγός της βράβευσης η εταιρεία «Λακωνική Τροφίμων»

2. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας» Θεόδωρος Σμυρνιός βράβευσε το μαθητή του Μουσικού Σχολείου Κυριακούλια Δημήτριο του Ιωάννη που αποφοίτησε με τελικό βαθμό 18,4 με χορηγό τον Σύλλογο «Ο Λεωνίδας».

3. Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών ΛΑΚΩΝΙΑ Σπύρος Παπαδάκος βράβευσε την Γερασίμου Νικολέτα του Κωνσταντίνου, μαθήτιρα του 1ου Λυκείου Σπάρτης ο οποίος αποφοίτησε με τελικό βαθμό 19,8. Χορηγός βράβευσης ο Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών ΛΑΚΩΝΙΑ.

4. Το μέλος του «Ρυθμού Νεολαίας», δημοσιογράφος Ηλίας Μπόνος, βράβευσε τη μαθήτρια του 1ου Λυκείου Σπάρτης Δήμητρα Χούπη του Αναστασίου που αποφοίτησε με τελικό βαθμό 19,8, με χορηγό της βράβευσης τον Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών «ΛΑΚΩΝΙΑ»

5. Ο ταμίας του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ» Νίκωνας Παπαγιαννάκος, βράβευσε την Αναστασία Κατσάμπη του Νικολάου που αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Σπάρτης με τελικό βαθμό 19,5. Χορηγός βράβευσης τη μπύρα MYTHOS.

6. Ο Ιδρυτής του κινήματος «Be You» Jim Βαρούνης, βράβευσε την Αντωνία Μπουρτζινάκου του Γεωργίου που αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Σπάρτης με τελικό βαθμό 20. Χορηγός βράβευσης η NESCAFE Buondi

7. Η πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Λακωνίας Πανωρέα Νικολάκου, βράβευσε την Κοτσονούρη-Κοκκίνη Παναγιώτα που αποφοίτησε από το Εσπερινό Λύκειο με 18,7. Χορηγός βράβευσης ο ΟΤΕ.

8. Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων «Ο Λεωνίδας» Χρήστος Μακρής βράβευσε τη μαθήτρια Ιωάννα Φλώρου, απόφοιτο του 3ου Λυκείου Σπάρτης που συγκέντρωσε 19.354 μόρια και πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

9. Η Πρόεδρο του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης Γεωργία Γαλανοπούλου βράβευσε το μαθητή Δημήτρη Δημητρόπουλο, μαθητή του 2ου Λυκείου που συγκέντρωσε 19.260 μόρια και πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα.

10. Ο Πρόεδρος του τμήματος νεολαίας του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας» Κώστας Τσέγκος, απέδωσε Τιμητικό Βραβείο Προσφοράς και Συνεργασίας στο Σύλλογο στον Δημήτριο Βούρα και το Ωδείο Μελοποιία.

Φωτο Σπ. Κούρος