ΕΥΡΩΤΑΣ. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την διετία 2016-2017», ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη και Πέμπτη 14 και 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έκτακτα με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας ψεκασμός από αέρος σε πλημμυρισμένες εκτάσεις στο φυσικό σύστημα του Δήμου Ευρώτα.

Συνολικά ψεκάστηκαν με τη χρήση ελικοπτέρου περίπου 4.000 στρέμματα.

Στις πραγματοποιηθείσες δράσεις παρών ήταν ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, η Γεωπόνος του Δήμου Ευρώτα, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Φορέα Υλοποίησης του προγράμματος και ο επιστημονικός υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας.

Η συγκεκριμένη δράση κρίθηκε απαραίτητη λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που έπληξαν την περιοχή και έγινε με όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Ο φορέας υλοποίησης [ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε., Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.] σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή θα αναλάβει κάθε πρόσθετη ενέργεια ώστε να μειωθεί το πρόβλημα που προέκυψε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις με στοχευμένες δράσεις σε ανάλογες περιοχές, με στόχο την επί τω βελτίω απόδοση του προγράμματος εφαρμογής.