Υλικά (για 6 άτομα)

• 6 φέτες χοιρινό ΤΣΙΚΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ καλά χτυπημένες για σνίτσελ
• 3 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γαλέτα
• 3 αυγά χτυπημένα σαν για ομελέτα μαζί με 2 κουταλιές νερό
• 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
• άφθονο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
• αλάτι, πιπέρι

Για την πατατοσαλάτα:

• 600 γρ. μεγάλες πατάτες
• 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζ. του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 60 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• αλάτι

Για το βουτυράκι αντζούγιας:

• 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
• 30 γρ. πάστα αντζούγιας από σωληνάριο

Παρασκευή

Φτιάχνουμε καταρχήν πατατοσαλάτα. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τις πατάτες, καλά πλυμένες, με τα φλούδια. Τις αφήνουμε να βράσουν το λιγότερο 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται καλά με το πιρούνι.

Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να χλιαρέψουν, τις ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού, τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα σαγανάκι το βούτυρο (χωρίς να κάψει) και περιχύνουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να περιμένουν.

Ετοιμάζουμε το βούτυρο αντζούγιας. Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Το ανακατεύουμε με την πάστα αντζούγιας καλά. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο, απλώνουμε κατά μήκος του το βούτυρο και το τυλίγουμε σε ρολάκι διαμέτρου ενός εκατοστού και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το βούτυρο. Σε ½ ώρα θα είναι έτοιμο. Το ξετυλίγουμε και το κόβουμε σε 6 κομμάτια. Ένα για κάθε σνίτσελ.

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τις φέτες από το καλά χτυπημένο κιλότο μας. Αδειάζουμε τη γαλέτα σε ένα μεγάλο πιάτο. Χτυπάτε τα αυγά μαζί με μια-δυο κουταλιές νερό και ελάχιστο αλάτι και τα αφήνουμε μέσα στο βαθύ πιάτο, ενώ σε ένα άλλο πιάτο αδειάζουμε το αλεύρι.

Αλευρώνουμε τα αλατισμένα σνίτσελ μας καλά, πιέζοντας τα πάνω στο αλεύρι ένα ένα, κατόπιν τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν στη γαλέτα.

Περιμένουμε να ζεσταθεί το λάδι καλά και τα τηγανίζουμε χωρίς να τα πολυκουνάμε και μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Τα γυρίζουμε και ανάποδα, και μόλις είναι έτοιμα, τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε στα πιάτα ένα ένα τα σνίτσελ, βάζοντας δίπλα μπόλικη πατατοσαλάτα και πάνω σε κάθε σνίτσελ βάζουμε ένα καρυδάκι από το βούτυρο αντζούγιας.