ΜΑΝΗ. Τις απογευματινές ώρες της 21-9-2016 ο 31χρονος υποβρύχιος αλιέας χάθηκε στη θαλάσσια περιοχή όρμου Πόρτο Κάγιο Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Οι Λιμενικές Αρχές ενημερώνουν ότι ην 22-9-2016 διενεργήθηκαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή από ξηράς με στελέχη και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης με δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος “ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ” Ν.Γ. 11, το ερασιτεχνικό σκάφος ΄΄ΜΙΧΑΗΛ΄΄ Τ.Γ. 130, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ένας εθελοντής δύτης.

Επίσης τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε έρευνα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή έξω και νότια του όρμου Πόρτο Κάγιο από εναέριο μέσο υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στις 23-9-2016 διενεργήθηκαν έρευνες στην περιοχή από ξηράς με στελέχη και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης με ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ και το σκάφος αναψυχής “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΙ” Λ.Γ. 1227, στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. ενώ στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν την διεξαγωγή των ερευνών.

Στις 24-9-2016 διενεργήθηκαν έρευνες για τρίτο εικοσιτετράωρο στην περιοχή από ξηράς με στελέχη και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμάκιο ανδρών και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης και οργάνων του Α.Τ. Αρεόπολης και δια θαλάσσης με ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ στις έρευνες συμμετείχαν τέσσερις εθελοντές δύτες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης /Παράρτημα Λακωνίας και δύο εθελοντές δύτες παρά το γεγονός ότι στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν την διεξαγωγή των ερευνών.

Οι έρευνες οι οποίες είχαν αρνητικά συνεχίστηκαν και στις 25-9-2016 αλλά χωρίς αποτέλεσμα.