ΣΠΑΡΤΗ. Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Επετειακοί Σκοπευτικοί Αγώνες Α Κατηγορίας και οι σκοπευτικοί αγώνες πρωταθλήματος 2016 των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας «ΙΜΙΑ 2016», πυροβόλων & αεροβόλων όπλων, την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή (9,10 & 11.9.2016) στα Σκοπευτήρια Σελλασίας και Σπάρτης του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης, με διοργανωτές τον Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης, Σκοπευτικό Όμιλο Μάνης «Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ», τον Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο Γυθείου, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Μάνης “ΤΟ ΤΑΙΝΑΡΟ”, τον Σκοπευτικό Όμιλο Επιδαύρου Λημιράς «Ο ΔΩΡΙΕΥΣ», την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ,σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, και Έκτορα Γιαλοψού, οι οποίοι έπεσαν για την Πατρίδα την 30η προς 31η Ιανουαρίου 1996 στα ΙΜΙΑ.

Μετά τη λήξη των αγώνων ακολούθησαν σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ χαιρετισμοί από τον Διοικητή του ΚΕΕΜ Σπάρτης Ταξίαρχο Αθανάσιο Ρεκουνιώτη, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμο Α Γιάννου Παναγιώτη ,την Ανιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα, τον Δήμαρχο Σπάρτης Ευάγγελο Βαλιώτη και τον Πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης Γιάννη Τζανάκο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης, αναφέρθηκε στα γεγονότα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στα ΙΜΙΑ, έγιναν απονομές στους νικητές, ανταλλαγή αναμνηστικών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριων Αξιωματικών και στη συνέχεια οι διοργανωτές παρέθεσαν επίσημο γεύμα.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Λακωνίας, το μέλος του Δ.Σ. της ΣΚΟΕ και προπονήτρια σκοποβολής Ζαχαρούλα Μπίρη, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και οι πρόεδροι των συνδιοργανωτών σκοπευτικών Ομίλων.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης και οι συνδιοργανωτές Σκοπευτικοί Σύλλογοι σε σχετική ανακοίνωσή τους εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κάλυψη της δαπάνης που απαιτήθηκε για την πραγματοποίηση των αγώνων και στον ΟΝΑ του Δήμου Σπάρτης για την αθλοθέτηση των αγώνων.