ΣΠΑΡΤΗ. Επιστημονικοί και Παραγωγικοί Φορείς της Σπάρτης διοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη της Σπάρτης». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής. Βασικός ομιλητής ο Θάνος Βλαστός, καθηγητής ΕΜΠ, υπεύθυνος της «Μελέτης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στις κεντρικές οδούς της Σπάρτης και τις λοιπές επηρεαζόμενες οδούς».

Ο κ. Βλαστός, στην τοποθέτηση του παρουσίασε σύντομα και απλά, όπως μπορείτε να δείτε στα video που ακολουθούν τη Μελέτη αυτή και το σκεπτικό που ακολουθεί. Βασικός στόχος είπε ο ομιλητής της μελέτη είναι μια βιώσιμη δημόσια πόλη, με δημόσιους χώρους, με υπεύθυνους πολίτες που βγαίνουν στο δρόμο και στέκονται, περπατούν, κουβεντιάζουν. Μια πόλη χωρίς κυκλοφοριακό, καυσαέρια και φασαρία.

Εξήγησε επίσης ότι η Κωνσταντίνου Παλαιολόγου επιλέγεται για την πεζοδρόμηση ως κεντρικός άξονας της πόλης που ενώνει μάλιστα τους αρχαιολογικούς της χώρους ενώ η Λυκούργου είναι αυτή που μπορεί να ενώσει τους Δημόσιους χώρους (πλατείες) της πόλης μεταξύ τους.

Τέλος, κάλεσε τους Σπαρτιάτες να προχωρήσουν σε γενναίες αλλαγές σκεπτόμενοι τη ζωή και την καθημερινότητά τους σήμερα.

Παράλληλα το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση πολιτών Σπάρτης για οικονομική, οικολογική οδήγηση με την βοήθεια προσομοιωτών οδήγησης αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων.