ΣΚΑΛΑ. Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του τεχνικού συνεδρίου της ICG (International Children’s Games) στον Δήμο Ευρώτα, σήμερα επισκέφθηκε το Δημοτικό Κατάστημα στη Σκάλα ο Γενικός Γραμματέας Richard Smith συνοδευόμενος από τον κ. Νίκο Τζανάκο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ICG. Τον κ. Smith, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του να περιηγηθεί και να γνωρίσει την περιοχή του Ευρώτα και γενικότερα τη Λακωνία, υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος στο γραφείο του.

«Εκ μέρους του Δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαριστούμε θερμά την επιτροπή της ICG για την επιλογή της να διεξάγει το ετήσιο συνέδριο της στον Δήμο Ευρώτα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η σύναψη σχέσεων με έναν οργανισμό που προάγει τα ιδεώδη του αθλητισμού και την παγκόσμια ειρήνη. Οι σχέσεις δε αυτές ενισχύθηκαν με τη συμμετοχή του Δήμου Ευρώτα στους εφετινούς Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες στη Νέα Ταϊπέι, όπου βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Μένεγας εκπροσωπώντας όλο τον Ευρώτα. Άλλωστε τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της με συγκεκριμένη στρατηγική προωθούν την εξωστρέφεια του Δήμου Ευρώτα και τη συνεχή παρουσία σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα ευρωπαϊκού και παγκόσμιου βεληνεκούς. Και βέβαια με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε την αδιάλειπτη συμμετοχή μας στους Παγκόσμιους Παιδικούς αγώνες που διεξάγονται ετησίως σε διαφορετική χώρα» ανέφερε ο κ. Παναγιωτακάκος κατά την υποδοχή του κ. Smith, ενώ στη συνέχεια του παρέδωσε το φάκελο της υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα για «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Των Σπορ 2017», του παρουσίασε το πρόγραμμα και του ζήτησε την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Από την πλευρά του ο κ. Smith δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δυναμική και τους στόχους του Δήμου Ευρώτα και δήλωσε αυτονόητη τη στήριξή του στην υποψηφιότητα, ενώ εξέφρασε και την πρόθεσή του να παρευρεθεί στις Βρυξέλλες τον ερχόμενο Νοέμβριο οπότε και θα γίνει η ανακήρυξη της πόλης «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Των Σπορ 2017». Τέλος ανέφερε ότι ο αθλητισμός προάγει την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών και συνεχάρη τον Δήμο Ευρώτα για τις πρωτοπόρες δράσεις του στον τομέα αυτό.