Η σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε το νομό Λακωνίας, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2016, επέφερε μεγάλες καταστροφές σε αρκετές περιοχές του νομού μας. Από τις πρώτες κιόλας ώρες ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, στην κατεύθυνση να μετριαστούν οι επιπτώσεις του φαινομένου και να βρεθούν λύσεις προς ανακούφιση των κατοίκων που επλήγησαν.

O βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης αναφέρει: «Την επόμενη μέρα προωθήσαμε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την στήριξη των περιοχών που επλήγησαν. Παράλληλα στείλαμε υπόμνημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Τ. Σ. Κουίκ ώστε να συνδράμουν οι Κατασκευαστικές Μονάδες (ΜΟΜΑ) του ελληνικού στρατού στην αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου.

Η ανταπόκριση των υπουργείων υπήρξε άμεση. Στις 14 Σεπτέμβρη υπογράφηκε από τον κ. Τ. Αλεξιάδη η σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατείνεται η πληρωμή φορολογικών Υποχρεώσεων, ενώ χθες στάλθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης ώστε να ανασταλούν οι πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών στις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Τέλος, όσον αφορά στην συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήδη τα πρώτα μηχανήματα έχουν φτάσει στην περιοχή του Ευρώτα ενισχύοντας την προσπάθεια των δήμων να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό τις ζημιές της αγροτικής οδοποιίας».