ΣΠΑΡΤΗ. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Πετρόπουλος μετά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν περιοχές της χώρας, η Πολιτεία λαμβάνει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων.

Στο πλαίσιο αυτό, από το Υπουργείο Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχουν ήδη θεσμοθετηθεί και ισχύουν πάγιες ρυθμίσεις (άρθρο 4, παρ. 2 του ν. 2556/97, όπως ισχύει και Υ.Α. Φ14/οικ. 333/6-3-1998, ΦΕΚ 272Β/18-3-1998), σύμφωνα με τις οποίες για τις αποδεδειγμένα πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους, που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, προβλέπονται σημαντικές διευκολύνσεις :

α) κεφαλαιοποίηση των τρεχουσών και καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα εισφορών (μετά των προσθέτων τελών, τόκων και λοιπών επιβαρύνσεων),

β) αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων ),

γ) οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά τη λήξη της εξάμηνης αναστολής.

Μεταξύ των περιοχών που απαλλάσσονται ή διευκολύνονται λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της 7ης/9/2016 είναι αυτές των: Δ.Ε. Γυθείου και Σμήνους, της Τοπικής κοινότητας Κοκκάλας της Δ.Ε. Ανατολικής Μάνης και της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου της Δ.Ε. Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δημοτικών Ενοτήτων Θεραπνών, Οινούντος, Φάριδος, Καρυών και Σπάρτης του Δήμου Σπάρτης της Π.Ε. Λακωνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ευρώτα της Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Δημοτικής Ενότητας Μολάων, του Δήμου Μονεμβάσιας της Π.Ε. Λακωνίας.