Δεν είναι πρώτη φορά που μια επίσημη ανακοίνωση της NASA προκαλεί αναστάτωση γιατί τροποποιεί ή ανατρέπει τα όσα ξέρουμε για το σύμπαν που μας περιβάλλει. Ίσως γιατί αυτά που ξέρουμε είναι ακόμα πολύ λίγα… Όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί οι ανακοινώσεις αφορούν στα …ζώδια!

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η NASA πριν από λίγες ημέρες μίλησε στο κοινό για τον αστερισμό του Οφιούχου. Στην πραγματικότητα απλά επισημάνθηκε ότι οι αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου είναι 13. Πριν από 3.000 χρόνια όμως, οι Βαβυλώνιοι, στην προσπάθειά τους να πετύχουν την απόλυτη αρτιότητα στο σχέδιο του ζωδιακού κύκλου, άφησαν εκτός τον 13ο αστερισμό, αυτόν που αντιστοιχεί στον Οφιούχο.

Αυτό ήταν αρκετό για να γεννηθούν ερωτηματικά πολύ κρίσιμα όπως «Εγώ τι ζώδιο είμαι τελικά; Τόσα χρόνια διαβάζω Καρκίνο και τώρα με κάνατε Δίδυμο». Είναι τέτοια η αναστάτωση που προκλήθηκε διεθνώς μάλιστα που η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος αναγκάστηκε να εκδώσει μια νέα σύντομη ανακοίνωση με την οποία μας κόβει τη φόρα ενημερώνοντάς μας λιτά και απέριττα, ότι «Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να περιγράψει τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ημερομηνία γέννησης τους. Οι άνθρωποι διαβάζουν τις αστρολογικές προβλέψεις και τον ωροσκόπο τους κάθε μέρα στις εφημερίδες σαν να διαβάζουν ιστορίες μυθοπλασίας».

Η δε Λόρι Καντίλο, εκπρόσωπος της NASA δήλωσε στο BBC: «Δεν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια πριν. Για την ακρίβεια, σε σχέση με 3.000 χρόνια πριν, τα ζώδια έχουν μετατοπιστεί κατά ένα μήνα μετά», εξήγησε.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η NASA σημείωσε σε νεότερη ανακοίνωση ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζουν τα πράγματα στον ζωδιακό κύκλο, αφού ο άξονας της Γης τροποποιείται ανά διαστήματα (μετάπτωση του άξονα ή μετάπτωσης των Ισημεριών), επηρεάζοντας έτσι τις ημερομηνίες του εκάστοτε ζωδίου. Κοινώς, τα ζώδια ενδέχεται να αλλάξουν και πάλι στο μέλλον, ενώ η σημερινή τους καταγραφή, είναι απλώς μια σύμβαση!
Αν παρόλαυτα εξακολουθείτε να θέλετε να ελέγχετε τις προβλέψεις του ζωδίου διαβάστε τις νέες ημερομηνίες που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο για να το κάνετε σωστά:

Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου
Υδροχόος : 17 Φεβρουαρίου - 11 Μαρτίου
Ιχθύς : 12 Μαρτίου - 18 Απριλίου
Κριός : 19 Απριλίου - 13 Μαΐου
Ταύρος : 14 Μαΐου - 21 Ιουνίου
Δίδυμος : 22 Ιουνίου - 20 Ιουλίου
Καρκίνος : 21 Ιουλίου - 10 Αυγούστου
Λέων : 11 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος : 17 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου
Ζυγός : 31 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου
Σκορπιός : 24 Νοεμβρίου - 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος : 30 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης : 18 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου