ΣΠΑΡΤΗ. Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει τον καταξιωμένο ηθοποιό Χάρη Ρώμα για πρώτη φορά σε παιδική παράσταση στο πιο γνωστό έργο του Καρόλου Ντίκενς «Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ».

Cine Center στη Σπάρτη

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Ώρες παραστάσεων: 12.00μ. & 4.00μ.μ.

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Προπώληση 8€ - Ταμείο 10€ Προπώληση στο ταμείο του Κιν/θεατρου & στο βιβλιοπωλείο «ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ»

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944 283935

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο αγαπημένος δημοφιλής ηθοποιός ενσαρκώνει τον γνωστό Ήρωα του Άγγλου Θεατρικού Συγγραφέα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών.

Έτσι λοιπόν το έργο αυτό εγκαινιάζει μία ιδιαίτερη πρωτιά για το Χάρη Ρώμα που για πρώτη φορά θα παίξει ο ίδιος σε παιδική θεατρική παράσταση! Ύστερα από δέκα χρόνια ενασχόλησής του με το θέατρο για τα παιδιά (πότε ως σκηνοθέτης και πότε ως συγγραφέας), τώρα αναλαμβάνει να υποδυθεί τον «Σκρουτζ», απαιτητικό ρόλο που έχουν παίξει στο παρελθόν μυθικοί πρωταγωνιστές όπως ο Άλμπερτ Φίνευ, ο Τζώρτζ Σκότ και ο Μαίκλι Καίην.

To συγκεκριμένο έργο έχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορία του άπληστου Σκρουτζ ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. «Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε για να επιβιώσουμε, το μήνυμα του σπουδαίου Ντίκενς μοιάζει πιο επιτακτικό και απαραίτητο», σημειώνεται στο μήνυμα της παραγωγής της παράστασης.

Μαζί με το Χάρη Ρώμα παίζουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί: Κατερίνα Αναστασίου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Μαρία Κοκολάκη και Δημήτρης Κοράκης, ενώ στο δυναμικό της ομάδας περιλαμβάνονται δημοφιλείς συνεργάτες όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης που έγραψε την μουσική και ο Φώτης Μεταξόπουλος που καθοδήγησε το θίασο χορευτικά. Το Θίασο επιμελήθηκε ενδυματολογικά η Σήλια Δεμίρη, ενώ του κοστούμι του Χάρη Ρώμα έφτιαξε ο Ιταλικός Οίκος I sarti di Milano. Στα τραγούδια ακούγονται οι φωνές του βαρύτονου Σωτήρη Τριάντη και της σοπράνο Πένυς Δεληγιάννη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.