ΣΠΑΡΤΗ. Αν είχα τρόπο να εκφράσω άμεσα τη συγκίνηση και τη χαρά μου από τη συμμετοχή μου στο 34ο Σπάρταθλον θα το έκανα, με κάθε έναν συμπολίτη Σπαρτιάτη, ξεχωριστά.

Τερμάτισα κι εγώ όπως αρκετοί δρομείς και άλλοι συναθλητές μου Σπαρτιάτες στο παρελθόν. Τερμάτισα με τη δύναμη της ιστορίας αυτού του τόπου στην καρδιά και την ευχή όλων σας στην ψυχή μου.

Ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξη σας και ανταποδίδω με την υπόσχεση ότι θα παραμείνω σταθερός στις αρχές και τις αξίες που ο άθλος του Φειδιππίδη κληροδότησε στους λαούς όλου του κόσμου.

Ευγνωμοσύνη οφείλω στα όλα μέλη της ομάδας μου και στον προπονητή, συνεργάτη και συναθλητή μου Γιάννη Δημόπουλο, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ξεπερνούσα τις δυσκολίες και δεν θα βίωνα τη λύτρωση της τελικής νίκης.

Εύχομαι η προσπάθεια όλων των Σπαρτιατών Δρομέων αλλά και των δρομέων του κόσμου, που συμμετέχουν στο Σπάρταθλον, να εμπνέει τη νεολαία της Σπάρτης και να δυναμώνει όλη την κοινωνία μας στις δύσκολες ώρες που περνά, αφού αποδεικνύεται ότι ο συνετός και αγωνιστικός συνδυασμός ψυχής, πνεύματος και σώματος μπορεί, τελικά, να κρατά «ζωντανές» τις ιδέες και την ιστορία των προγόνων μας.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα υγρά μάτια σας και την μεγάλη καρδιά σας.

Τάσος Τσουλόγιαννης
Δρομέας της Σπάρτης
3 Οκτωβρίου 2016