Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19.30 το απόγευμα η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως έγινε γνωστό νωρίς το απόγευμα.

Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα αυτό, προκειμένου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας να εκθέσει στον κ. Τσίπρα. τις απόψεις και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών.

Στη συνάντηση θα δώσει το «παρών» και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα. Επίσης, για το ίδιο θέμα έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα συνοδεύουν οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, καθώς επίσης και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Στο αίτημα της Ιεράς Σύνόδου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αναστολή του νέου προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών τουλάχιστον για τη φετινή σχολική χρονιά, με στόχο να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος από μηδενική βάση.

Πληροφορίες newsbomb.gr