Μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι των τελευταίων ημερών κατέβαλλαν Κυβέρνηση και Εκκλησία χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε βασικό θέμα ήταν η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά και οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Φίλη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών συμμετείχαν εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Μεσογαίας Νικόλαος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης και ο Νομικός Σύμβουλος Θεόδωρος Παπαγεωργίου αλλά και οι Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Έγινε μια συνάντηση όπου μιλήσαμε και λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις, και θα συνεχίσουμε σε συνεργασία Εκκλησία και Πολιτείας πως θα γίνει ο διάλογος για τα Θρησκευτικά» δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημειώνοντας επίσης ότι ξεκινά «ένας αγώνας συνεργασίας από την αρχή για την μορφή των Θρησκευτικών». «Θα χρησιμοποιηθούν τα παλαιά βιβλία και η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα ωσότου γραφτούν τα καινούργια βιβλία» πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε, σε μια προσπάθεια να καταδείξει την αλλαγή κλίματος, ότι «συνεχίζουμε με τα νέα προγράμματα και δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνίας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ήρθαμε να βρούμε έναν κοινό τόπο προς όφελος του λαού» σημείωσε χαρακτηρηστικά ο κ. Φίλης προσθέτοντας «Οι παρεξηγήσεις έχουν λυθεί, ο διάλογος συνεχίζεται, θα ακουστούν ξανά οι απόψεις της Εκκλησίας για τα νέα προγράμματα και θα καταλήξουμε στο τέλος του χρόνου στην οριστική μορφή των νέων προγραμμάτων». «Δεν έχουμε μια αντίληψη δογματική, θέλουμε τον διάλογο! Θέλουμε αντίληψη βιωματική στη διδασκαλία, και τα νέα βιβλία θα συνυπάρχουν με τα παλαιά», είπε κλείνοντας.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε πως «ο διάλογος συνεχίζετε και Εκκλησία και η Πολιτεία προχωρούν ενωμένοι, μέσα στο πνεύμα του διαλόγου και της Ορθοδοξίας» υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «όλα θα γίνουν κάτω συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας».

Πληροφορίες από romfea.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi