Υλικά
2 αβγά

1 φλιτζάνι γάλα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

Παρασκευή
Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα (περίπου μια κουταλιά της σούπας), από το μείγμα , (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε

Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι

Τέλος γεμίζουμε τις κρέπες με μερέντα και αν θέλουμε τις βάζουμε στο φούρνο, για ελάχιστο χρόνο, για να λιώσει η γέμιση

*Αν θέλουμε προσθέτουμε στη γέμιση κάποιο παγωτό ή τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη