Υλικά

Για τη μαρινάδα
• 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 1 κ.σ. καπνιστή γλυκιά πάπρικα
• 1 κ.γ. μπούκοβο
• 1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
• 1 κοφτή κ.σ. μαύρο πιπέρι
• 1 κ.σ. χοντρό αλάτι

Για το κότσι
1600 γρ. χοιρινό κότσι ή ωμοπλάτη, χωρίς δέρμα ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
• 1 κρεμμύδι μεγάλο ή δύο μικρά
• 500 ml μαύρη μπύρα

Για το σερβίρισμα
• 150-200 γρ. iceberg
• 1 κ.σ. μαγιονέζα
• αλάτι
• πιπέρι
• 6 μαλακά ψωμάκια για μπέργκερ
• 3 φέτες τυρί
• γαλλική μουστάρδα
• τηγανητές πατάτες

Παρασκευή
• Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 140°C στον αέρα.

Για την μαρινάδα
• Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί, χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή γλυκιά πάπρικα, το μπούκοβο, το τριμμένο μπαχάρι, το μαύρο πιπέρι, το χοντρό αλάτι και αφήνουμε στην άκρη

Για το κότσι
• Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει
• Χαράσουμε το κρέας μας και βάζουμε την μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού
• Ρίχνουμε την ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας μας
• Βάζουμε στο τηγάνι μας, ελιαόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ώραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές
• Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το κόψουμε σε λεπτές φέτες, μαζί μα την μαύρη μπύρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κότσι μας
• Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες
• Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο.
• Τοποθετούμε το κότσι σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα.
• Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ, κόβουμε το iceberg σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε την μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε
• Κόβουμε τα ψωμάκια του μπέργκερ στην μέση. Στα μισά προσθέτουμε φέτες τυρί και τα βάζουμε όλα μέσα στον φούρνο να ζεσταθούν, ίσα ίσα να λιώσει το τυρί
• Αλείφουμε την κάτω πλευρά από τα ψωμάκια (τα 3 που δεν έχουν τυρί) με μουστάρδα, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το χοιρινό μας, το iceberg και καπακώνουμε
• Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.