ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, με σχετική ανακοίνωσή του, ανακοινώνει πως συμμετέχει και συμπαραστέκεται στη Συγκέντρωση και το Συλλαλητήριο που διοργανώνεται με πρωτοβουλία περισσότερων από 339 Σωματείων, Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου συνυπογράφουν αίτημα κατάργησης του «αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων» που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι και σήμερα με Νέα Πρόταση Νόμου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται σχετικά: «Μέσα σε μια εξαετία, οι κυβερνήσεις ψήφισαν πάνω από 400 μνημονιακούς νόμους, 525 προεδρικά διατάγματα και 3.000 ερμηνευτικές εγκυκλίους εναντίον του λαού που υπολογίζουν ως πληθυσμό. Μνημονιακά μέτρα ισοπέδωσης της πατρίδας και των πολιτών της. Τα πολλά φάρμακα - φαρμάκια, σκοτώνουν τον ασθενή όπως οι πολλοί νόμοι. Τα εμπόδια τα συναντάμε για να τα υπερπηδάμε, όχι να τα βάζουμε στη σειρά να τα μετράμε και να τα βλέπουμε. Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση του δίκιου , και αυτός είναι ένας αγώνας που εμψυχώνει, και έχει όραμα...

Εξάλλου στο σημείο που έχουμε φτάσει, δεν αρκεί μόνο η συζήτηση της πολιτικής καθημερινότητας και η έκφραση παραπόνων, αλλά η δράση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18 και 30 στο Σύνταγμα, σε ένα συλλαλητήριο σταθμό στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας».