ΣΠΑΡΤΗ. Στα πλαίσια του προγράμματος τουριστικής προβολής του για το έτος 2016 ο Δήμος Σπάρτης θα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET (WTM) η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2016. H WORLD TRAVEL MARKET είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον ολόκληρης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.


O Tουριστικός Οδηγός
Η Σπάρτη είναι «διαχρονική επιλογή» και ως τέτοια πλασάρεται στους τουριστικούς οδηγούς ανά τον κόσμο. Ως εκτούτου, δεν μπορεί παρά να κρατά πάντοτε κάτι από τα παλιά ακόμα κι όταν επιδιώκει να ανανεωθεί.

Κάπως έτσι μάλλον σκέφτηκε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης όταν αποφάσισε την επανέκδοση του Τουριστικού Οδηγού της πόλης. Το βιβλίο έχει αλλάξει όψη, εξώφυλλα, όπου παρουσιάζονται τα νέα σήματα του Δήμου αλλά και το κεντρικό σύνθημα «Διαχρονική επιλογή» συνοδευόμενα από μια επιβλητική φωτογραφία του αγάλματος του Λεωνίδα, διατηρώντας τον βασικό κορμό του οδηγού που είχε εκδοθεί από την προηγούμενη Επιτροπή Τουρισμού με ελάχιστες αλλαγές και βελτιώσεις.

Στο οπισθόφυλλο σημειώνονται τα εξής:
«Εξερευνήστε τον τόπο όπου η αρχαία Ελλάδα συναντά το Βυζάντιο και η φύση συναντά τον άνθρωπο.
Ακολουθήστε τα ιστορικά ίχνη του θρυλικού βασιλιά Λεωνίδα και του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Ζήστε την ανθρώπινη διάσταση της φιλοξενίας.
Αφεθείτε στη «μαγική αγκαλιά» της ιστορίας, της φύσης, των ανθρώπων της Σπάρτης…»

Στα βασικά περιεχόμενα του οδηγού, συγκαταλέγονται τα μνημεία της πόλης αλλά και του Δήμου Σπάρτης, οι εκδηλώσεις του Δήμου, ο Μυστράς, οι μονές της περιοχής, ο Ταΰγετος, ο Πάρνωνας, ο Ευρώτας, η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής αλλά και τα τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου.