ΣΠΑΡΤΗ. Ίσως το αναγνωρίζετε ίσως όχι, αν είστε λάτρεις του αυτοκινήτου σίγουρα κάτι σας θυμίζει. Πρόκειται για ένα Chevrolet Camaro, ένα από τα περίφημα, και πανάκριβα, muscle cars.

Τον εντοπίσαμε σε μια στάση του στο κέντρο της Σπάρτης, μας εντυπωσίασε και τον απαθανατίσαμε με την άδεια του οδηγού του. Θαυμάστε ένα γνήσιο muscle car!

Λίγα λόγια για το Camaro
Πρόκειται για ένα αμερικάνικο σπορ υπεραυτοκίνητο που κατασκευάζεται από την Chevrolet από το 1986. Από τα πιο γνωστά μοντέλα παγκοσμίως και τυπικός εκπρόσωπος των muscle cars. Ο χαρακτηρισμός του ως «μυώδες αυτοκίνητο» οφείλεται στην μορφή του: οι επιφάνειές του αντιγράφουν τους μύες του ανθρώπινου σώματος. Το όνομά του, Camaro, προέρχεται από τη γαλλική λέξη camarade που σημαίνει σύντροφος.

Από το 1986 έχουν κυκλοφορήσει 6 γενιές Camaro, η τελευταία το 2016. Η τελευταία εκδοχή της Camaro συνδυάζει μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη δύναμη και προηγμένη τεχνολογία και μια σειρά νέων gadgets όπως η ενεργητική ανάρτηση Magnetic Ride Control και τα φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες για τα μπροστινά φρένα. Και φυσικά, δύο «κλασσικά» στοιχεία από την πέμπτη γενιά της Camaro: το σήμα της Chevrolet και το «SS» της αντίστοιχης έκδοσης.