ΛΑΚΩΝΙΑ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με σχετικό δελτίο τύπου, ενημερώνει για τις επιστημονικές δράσεις που, μέχρι στιγμής, είναι προγραμματισμένες να υλοποιηθούν τους μήνες Οκτώβριο & Νοέμβριο.

Παρέμβαση σε γονείς:

Σε συνεργασία με τον κ. Μεϊμέτη Παρασκευά, Δ/ντή του Δημοτικού σχολείου Νεαπόλεως, διοργανώνεται μια ομιλία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης προς τους γονείς με τίτλο:
«Η σημασία των ορίων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών», που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Νεαπόλεως, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα: 6:00 το απόγευμα, με εισηγήτρια την κ. Ασπασία Γκουντούνα – Κοινωνική Λειτουργό


Σεμινάριο Ενηλίκων

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» με το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας Τσεραμιού και κατόπιν αιτήματος του ιερέα π. Παναγιώτη Λάτση, θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Ενηλίκων με συντονίστρια την κ. Γκουντούνα Ασπασία, στην Αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της Ενορίας του Τσεραμιού.
Μέσα από τις συναντήσεις, οι οποίες θα είναι δίωρες σε δεκαπενθήμερη βάση και διάρκειας 5 μηνών, η ομάδα του Διαύλου στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θεματικές που αφορούν στην ψυχοκοινωνική υγεία.
Ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 7η Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 το απόγευμα και το θέμα που θα παρουσιαστεί είναι: «Η Επικοινωνία & Διαχείριση Συγκρούσεων στο ζευγάρι»

Σχολή Γονέων

Για μια ακόμη χρονιά συνεχίζονται οι ομάδες συμβουλευτικής για γονείς, που διοργανώνει ο «ΔΙΑΥΛΟΣ». Φέτος θα υλοποιηθεί ομάδα γονέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Καστορείου, η οποία επιχειρεί να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα της εξέλιξης των παιδιών, από την προσχολική μέχρι και τη μετεφηβική ηλικία. Έτσι, περιλαμβάνονται θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, που απασχολούν τους γονείς, όπως η επικοινωνία στην οικογένεια, τα όρια & η πειθαρχεία κ.ά. Οι συναντήσεις της ομάδας με τίτλο: «Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια» θα έχουν διάρκεια, πέντε δίωρων συναντήσεων σε εβδομαδιαία βάση με εκπαιδεύτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα - Ψυχολόγο. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ., στην αίθουσα Μπακή στο Καστόρειο.

Σεμινάριο σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ», αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης των εκπαιδευτικών στην εκμάθηση τεχνικών βιωματικής εκπαίδευσης και ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής Βοιών του Δ. Μονεμβασίας, διοργανώνει ένα ακόμη βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης, στην εφαρμογή των τεχνικών αυτών, με τίτλο: «Τεχνικές Βιωματικής Εκπαίδευσης».
Το σεμινάριο διαπραγματεύεται, μέσω βιωματικών ασκήσεων τις εξής θεματικές ενότητες:

•Συναισθήματα
•Ταυτότητα - Αυτοεκτίμηση
•Κατανόηση επιρροών και λήψη αποφάσεων
•Συνεργασία- Επίλυση συγκρούσεων
•Αποδοχή διαφορετικότητας

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Νεαπόλεως κατά τις ημερομηνίες 11 Νοεμβρίου με ωράριο: 5:00 – 09:00 το απόγευμα & 12 Νοεμβρίου με ωράριο: 9:00 – 14:00 & 16:00 – 19:00 το απόγευμα. Εκπαιδεύτριες θα είναι οι κες Γκουντούνα Ασπασία & Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνικοί Λειτουργοί.