ΒΛΑΧΙΩΤΗ. Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 θα διεξαχθεί προληπτικός έλεγχος μαστού σε τριακόσιες (300) περίπου γυναίκες από την εταιρεία Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.-Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη- κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Ευρώτα. Συγκεκριμένα κλιμάκιο γιατρών από την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη τις δύο ημέρες προκειμένου να εξετάσουν τις γυναίκες που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της προώθησης της προληπτικής ιατρικής η δράση αυτή υποστηρίζεται από το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος», που πάντοτε στέκεται με ευαισθησία απέναντι στα ζητήματα υγείας και έμπρακτα συμβάλλει στην ενημέρωση και αφύπνιση του πληθυσμού. Η ανταπόκριση των πολιτών σε όλες τις δράσεις προληπτικής ιατρικής αποτελεί την κινητήριο δύναμη συνέχισης αυτών.

«Η παρουσία της ΕΜΕΙΣ στον Δήμο Ευρώτα μας τιμά ιδιαίτερα καθώς πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική εταιρεία με τεράστια συμβολή στην πρόληψη και ίαση του καρκίνου του μαστού αλλά και σπουδαίο κοινωνικό έργο, καθώς υποστηρίζει συστηματικά άπορες ασθενείς. Λαμβάνοντας υπόψη και τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες οι δράσεις αυτές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η πρόληψη και η προσφορά στήριξης σε πληθυσμό που χρήζει ιδιαίτερης μέριμνας αποτελούν σταθερούς στόχους μας», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» κ. Παναγιώτης Λυμπέρης.