ΛΑΚΩΝΙΑ. Το θεραπευτικό Κέντρο της Λακωνίας «Νόησις» συμμετέχει ενεργά στο 2ο Παγκόσμιο συνέδριο Γενετικής, Γηριατρικής και έρευνας Νευροεκφυλιστικών νόσων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από τις 20 ως τις 23 Οκτωβρίου.

Το εργαστήριο της Βιοπληροφορικής και ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας του τμήματος πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργανώνουν και παρουσιάζουν το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο με θέμα «Genetics, Geriatrics and Neurodegenerative Diseases Research». Το συνέδριο περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία θεματολογίας και παρουσίασης καινοτόμων τεχνικών, πρόληψης, θεραπείας και έρευνας όσον αφορά την γήρανση και γενικότερα τις νευρολογικές διαταραχές και τις εκφυλιστικές νόσους.

Ένας μεγάλος αριθμός από γνωστούς Έλληνες και διεθνείς επιστήμονες, απαρτίζει την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου τονίζοντας και εμπλουτίζοντας αυτήν την ελληνική πρωτοβουλία.

Το συνέδριο, το οποίο είναι το μοναδικό στον κόσμο που περιλαμβάνει, αναπτύσσει, συνδυάζει και παρουσιάζει τρία καινοτόμα θέματα, αυτά της Γηριατρικής, της Γενετικής και της Νευρολογίας, επικεντρώνεται στις πιο πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την έρευνα και την πρόληψη των Νευροεκφυλιστικών διαταραχών( π.χ. Άνοια, Νόσος Parkinson, Altzheimer κ.α.). Η παρουσίαση ξεκινάει από την πρόοδο στο πεδίο της έρευνας και τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και καταλήγει ως τις κλινικές φαρμακευτικές εφαρμογές και τα αποτελέσματα αυτών.

Ενδεικτικά θέματα που θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν στο συνέδριο είναι:
- Γηριατρική
- Νευροεκφυλιστικές νόσοι
- Γνωστικά θέματα και μνήμη
- Άννοια
- Εγκεφαλικές διαταραχές
- Διαταραχές ύπνου
- Χρόνιες παθήσεις
- Ψυχιατρικές διαταραχές
- Κλινική νευροφυσιολογία
- Η επιστήμη της Νανοτεχνολογίας
- Φυσιολογία εγκεφάλου
- Ανάλυση γονιδιακής έκφρασης
- Διαγνωστικοί βιοδείκτες ανθρώπινων ασθενειών
- Έρευνα και ανάπτυξη κυτταρικών στελεχών
- Θεραπείες κυττάρων
- Διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι

Κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν τις τελευταίες μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της επιστημονικής έρευνας για τους νέους στόχους των φαρμάκων, για την ανάπτυξη νέων βιοδεικτών με σκοπό νέων τεχνικών απεικόνισης και νέων μεθόδων για έγκαιρη διάγνωση των Νευροεκφυλιστικών διαταραχών, αλλά και για πολλά άλλα επιστημονικά επιτεύγματα.

Το Θεραπευτικό Κέντρο Νόησις, γνωρίζοντας ότι η θεραπευτική αποκατάσταση δεν είναι παιχνίδι, επενδύει στο πιο πολύτιμο εργαλείο. Την γνώση και την συνεχή κατάρτιση, στηρίζοντας και δείχνοντας σεβασμό και ενδιαφέρον στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Γνωρίζοντας την ευαισθησία και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Νευρολογικές παθήσεις και Νευροεκφυλιστικές διαταραχές, συμμετέχει ενεργά στην μελέτη, την έρευνα και την αποκατάσταση αυτών των παθήσεων. Εξελίσσοντας συνεχώς το έργο και τις υπηρεσίες του, το θεραπευτικό κέντρο Νόησις, παρακολουθεί, εισάγει και εφαρμόζει τις νέες τεχνικές αποκατάστασης για τους ασθενείς με Νευρολογικές και Νευροεκφυλιστικές παθήσεις, υλοποιώντας έτσι ολοκληρωμένα θεραπευτικά προγράμματα.

Πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε εδώ.