ΣΠΑΡΤΗ. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η έλευση στη Σπάρτη group Ιαπώνων επενδυτών και επιχειρηματιών στις αρχές Οκτωβρίου.
Οι Ιάπωνες επισκέπτες ήταν προσκεκλημένοι των Αδελφών Ανδριώτη, στη Σπάρτη όπου και διέμειναν για λίγες ημέρες.

Πρόκειται για σημαντικούς επιχειρηματίες και επενδυτές της Ιαπωνικής Αγοράς που κατέφθασαν με επενδυτικές βλέψεις αλλά και δέχθηκαν προτάσεις για τους τομείς των εξαγωγών – εισαγωγών στους τομείς της Βιοτεχνίας, της Ελαφράς Βιομηχανίας, των Τροφίμων και των Καλλυντικών.

Οι Ιάπωνες εντυπωσιάστηκαν από την Σπάρτη και το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Ξεναγήθηκαν τόσο σε αξιοθέατα Ιστορίας και Πολιτισμού όσο και σε φυσικά αξιοθέατα οπότε θαύμασαν τον Ταύγετο.

Κατά την αναγνωριστική αυτή επαφή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν να δοκιμάσουν και να γευθούν μεταποιημένα προϊόντα από την αγροτική παραγωγή του τόπου όπως ελαιόλαδο και βότανα, σαπούνι και καλλυντικά. Ταυτόχρονα διερεύνησαν τις προοπτικές ανάπτυξης Ιατρικού Τουρισμού με ανάπτυξη ανάλογων υποδομών.

Οι επενδυτές, ιδιοκτήτες κι εκπρόσωποι εταιρειών, αναχώρησαν για την πατρίδα τους έχοντας πού καλές εντυπώσεις για την Σπάρτη και έχοντας βελτιώσει τις αντιλήψεις τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Αγορά σε σχέση με την εικόνα που διαδίδεται διεθνώς.

Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από την συγκεκριμένη συνεργασία είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τέτοιες προοπτικές αφού διαθέτει και πρώτη ύλη αλλά και τεχνογνωσία. Θα πρέπει προηγουμένως να θωρακίσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και στη συνεχεία να δείξει στους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει ασφαλές και διαθέσιμο για επενδύσεις.