ΛΑΚΩΝΙΑ. Στις Βρυξέλλες και στα εγκαίνια της έκθεσης «Άθως. Το Άγιον Όρος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο). Την Έκθεση διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο, με την ευκαιρία του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στην Ρωσία αλλά και της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ενώ μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. Ανδ. Μιχαηλίδης και αναγνώστηκε χαιρετιστήριο μήνυμα του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο κ. Sergey Popov.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα McGuinness (Ιρλανδία), μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας και της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ε.Ε, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών στις Βρυξέλλες.