ΣΠΑΡΤΗ. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης στη νέα αίθουσα τύπου που δημιούργησε ο Δήμος στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης ανάμεσα σε όλες τις σύγχρονες λυόμενες εγκαταστάσεις.

Ο κ. Βαλιώτης ανέφερε ότι ο Δήμος αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ και του τοπικού ποδοσφαίρου διέθεσε περίπου 250.000€ προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις για να αγωνιστεί η ομάδα στην football league.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία και απόδοση όλων των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στο έργο έτσι ώστε μέσα σε 2 περίπου μήνες να ολοκληρωθεί. Τόνισε ότι φέτος ο Δήμος Σπάρτης άλλαξε τον προγραμματισμό του προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσει τις υπόλοιπες υποδομές του αθλητισμού. Ωστόσο αναφέρθηκε στη γενναία χρηματοδότηση του έργου με 70.000€ και από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης.

«Βασική προτεραιότητα του Δήμου είναι η ανεύρεση έκτασης για την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου και Κλειστού Γυμναστηρίου έτσι ώστε και ο Αθλητισμός να εξυπηρετηθεί και το σημερινό δημοτικό στάδιο να αποδοθεί σε άλλη χρήση μιας και βρίσκεται στην πύλη του αρχαιολογικού χώρου» είπε ο κ Βαλιώτης εξηγώντας παράλληλα ότι το Σαϊνοπούλειο Αθλητικό Κέντρο είναι μια προοπτική που αφορά το Ιδρυμα και την ΠΑΕ Σπάρτη αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος θα σταθεί αρωγός.
Εκφράζοντας τις ευχές του για καλή πορεία της ομάδας τόνισε ότι επόμενη προτεραιότητα του Δήμου είναι η επέκταση των εγκαταστάσεων στο γήπεδο Κλαδά και η άρδευσή του καθώς και η διάσωση και επαναλειτουργία του 5Χ5 στο Παρόρι.

Με τις παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο, μετά από μια «γιγαντιαία» όπως την χαρακτήρισε ο Δήμαρχος προσπάθεια, είναι στη διάθεση των ομάδων και των φιλάθλων, αποδυτήρια, χώροι υγεινής, ιατρείο, αίθουσες διαιτητών, αίθουσα τύπου, δημοσιογραφικά θεωρεία και 1.218 θέσεις και 150 θέσεις για τους φιλοξενούμενους. Οι νέες εγκαταστάσεις, καθ΄ότι λυόμενες μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά ακόμα και στην περίπτωση που το Δημοτικό Στάδιο καταργηθεί.

Οι συνεργάτες του κ. Βαλιώτη, ο πρόεδρος του Αθλητικού οργανισμού Σ. Βελισσάρης και ο αντιπρόεδρος Μ. Καλομοίρης τόνισαν ότι αν και είχαν επιφυλάξεις για το έργο, μιας και σκοπός του Οργανισμού είναι η στήριξη του ερασιτεχνικού και όχι του επαγγελματικού αθλητισμού, παραδίδουν στο Σπαρτιατικό ποδόσφαιρό ένα σημαντικό έργο σε υποδομές που θα υποβοηθήσει τους αθλητές ποδοσφαίρου της πόλης.
Παρόντες στο κοινό της συνέντευξης ήταν και εκπρόσωποι της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης έκλεισε την τοποθέτησή του με την ευχή μέσα από το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης να πανηγυρίσει η πόλη την άνοδο της ΠΑΕ Σπάρτης σε ανώτερη Κατηγορία.