Υλικά
• 1 πακέτο μακαρόνια Σπαγγέτι Νο. 10 ή 12
• 200 γρ. Τοματίνια φρέσκα
• 1 Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 200 γρ. άσπρα μανιτάρια
• 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο [προαιρετικά] ή γλυκιά πάπρικα
• Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
• Τυρί τριμμένο για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Παρασκευή
1. Βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία. Τα σουρώνετε, τα λαδώνετε και τα διατηρείτε ζεστά. Κρατάτε 1/2 φλ. νερό από το νερό που τα βράσατε.
2. Ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι, πλένετε τα μανιτάρια και τα τοματίνια και τα κόβετε στη μέση.
3. Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια προσθέτετε τα τοματίνια λίγο αλάτι, πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα.
4. Αδειάζετε το σπαγγέτι στο τηγάνι μαζί με το νερό που κρατήσατε, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και να πάρει μια βράση. Τέλος ρίχνετε στο τηγάνι, το οποίο έχετε αφαιρέσει από τη φωτιά, και τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύετε απαλά.
5. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε βαθύ ή μεγάλο ρηχό πιάτο και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί [προαιρετικά].