ΣΚΑΛΑ. Προεδρεύοντος του Αντιδημάρχου Ευρώτα με αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας κ. Δήμου Βέρδου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ευρώτα με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού 2016-2017.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λακωνίας Βασίλης Παπαδουλάκης, ο Διοικητής του 3ου Τάγματος του ΚΕΕΜ, ο Διοικητής της Π.Υ. Μολάων, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Γυθείου, ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Ευρώτα, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Μολάων, εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και δημοτικοί υπάλληλοι.

Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και έργων για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων εν όψει της χειμερινής περιόδου. Ταυτόχρονα έγινε αναφορά στα τεχνικά μέσα που διαθέτουν οι υπηρεσίες και στην ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων πολιτικής προστασίας. Επιπρόσθετα έγινε απολογισμός της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την καταστροφική πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνολική μέριμνα για την αποκατάσταση των ζημιών.