ΣΠΑΡΤΗ. Ο 2ος Δρόμος των Αθανάτων που διατρέχει μια απόσταση 142χλμ περνώντας από Τρίπολη, Σπάρτη, Μυστρά και Καλαμάτα πρόκειται να διεξαχθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Συγκεκριμένα, ο 2ος Δρόμος Αθανάτων θα ξεκινήσει από την Τρίπολη την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 14.00. Σημείο εκκίνησης είναι η Πλατεία Άρεως και το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Οι αθλητές αναμένεται να περάσουν από τη Σπάρτη (άγαλμα του Λεωνίδα στο Δημοτικό Στάδιο) και το Μυστρά (Άγαλμα του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου) μετά τις 22.00 το βράδυ. Σημείο τερματισμού είναι το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με καταληκτική ημέρα και ώρα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 14.00.

Ο αγώνας αποτελεί μια σύνδεση των 4 αγλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας και διοργανώνεται για 2η φορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριπόλεως, το Δήμο Σπάρτης και το Δήμο Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής.

Στον αγώνα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον αθλητές που ανταποκρίνονται στα παρακάτω κριτήρια (απαραίτητη προυπόθεση να έχουν συμβεί μεταξύ 2014-2016):
- Τερματισμός του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ή του Φειδιππίδειου Δρόμου
- Τερματισμός του Δρόμου Δόλιχου
- Τερματισμός του Ολύμπιου Άθλου
- Τερματισμός του Ευχίδειου Άθλου
- Τερματισμός οποιουδήποτε άλλου αγώνα υπεραπόστασης ή trail βουνού

Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 24 ωρών θα λάβουν ένα πρωτότυπο μετάλλιο με έμπνευση από την Ελληνική Ιστορία και δίπλωμα συμμετοχής. Κύπελλα θα λάβουν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Αναμνηστικά δώρα του αγώνα με τα λογότυπα της διοργάνωσης θα πάρουν όλοι όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα, είτε τερματίσουν, είτε όχι. Ο 1ος και η 1η που θα τερματίσουν στον αγώνα θα λάβουν χρηματικό έπαθλο ύψους 250,00 ευρώ.