ΣΠΑΡΤΗ. Ο εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» ξεκίνησε σήμερα στην πόλη της Σπάρτης με τις σχολικές εορτές και τις καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα. Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει αύριο με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί μετά την τέλεση της καθιερωμένης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Κονδυλόπουλος, φιλόλογος.

Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Σπάρτη θα παρευρεθεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Η πόλη έχει προετοιμαστεί πλήρως για την αυριανή ημέρα: από το πρωί τοποθετήθηκαν οι σημαίες κατά μήκος της οδού Λυκούργου ενώ το μεσημέρι στήθηκε και η εξέδρα των επισήμων ενόψει της αυριανής παρέλασης.

Δυστυχώς ο καιρός δείχνει μάλλον άγριες διαθέσεις. Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευσθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ που κάνει λόγο για καταιγίδες, ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας για αύριο Παρασκευή 28 Οκτωβρίου ώστε, τόσο η παρέλαση όσο και οι καθιερωμένοι παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, να γίνουν όπως έχει προγραμματιστεί.