Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς *

Η φωτογραφία, είναι από κάποια ταινία τρόμου; Είναι από φουτουριστική ταινία καταστροφής; Είναι αληθινή ή παίζουν τα ματάκια μου;

Μία εικόνα χίλιες λέξεις, έλεγαν οι κινέζοι, τότε που ήτανε σοφοί. Αλήθεια, τι θα μπορούσε να συμβολίσει καλύτερα το μέλλον που μας περιμένει, από τη φωτογραφία ενός Έλληνα, που όρθιος κρατάει την ομπρέλα ενός ευρωπαίου επικυρίαρχου, ώστε να μην του κάψει ο ήλιος τα κόκκινα οπίσθιά του, την ώρα που απολαμβάνει τις χαρές του ανεπανάληπτου ελληνικού τοπίου;

Με περίοπτη θέση στη λίστα των δυνατών καταναλωτών οινοπνεύματος, ο ανεπάγγελτος υιός ενός ναζί, που είναι και μπλεγμένος σε οικονομικό σκάνδαλο στο κράτος - πλυντήριο Λουξεμβούργο, κάθεται χαλαρός και ολόκληρο παλικάρι δύο μέτρα, του κρατάει την ομπρέλα. Αυτού του πολλάκις ρεζιλεμένου μεθύστακα.
Είναι αυτό το μέλλον μας; Αν συνεχίσουμε έτσι, ναι. Δυστυχώς. Παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2015, ψήφισαν οι αθεόφοβοι (222 βουλευτές, μέσα σ’ αυτούς και η ΝΔ), ότι δεν πρόκειται να βγει νόμος εφεξής, χωρίς την έγκριση των «θεσμών». Άρα καταλαβαίνετε ποια είναι η μοίρα των Ελλήνων, ακόμα κι αν αλλάξει η κυβέρνηση και βγει ο Κυριακούλης πρωθυπουργός. Ότι πει ο Σόιμπλε. Πλειστηριασμοί, ανεργία, μηδενικά μεροκάματα και συντάξεις, χάλια σχολεία και νοσοκομεία, πείνα, φτώχεια, δυστυχία, θάνατος.

Ψήφισαν όλοι τη δημιουργία του Υπερταμείου, που σκοπό έχει το ξεπούλημα (ή χάρισμα), της ακίνητης και κινητής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών. Ότι γουστάρουν, απλά θα το παίρνουν, με πρόσχημα το χρέος. Το σπίτι σου, το χωράφι σου, την επιχείρησή σου, τις Καρυάτιδες, μια ωραία παραλία, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, λιμάνια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ορυκτό πλούτο. Ότι υπάρχει, θα ανήκει στα ξένα κοράκια.
Σε μια Ελλάδα που έχει παραδοθεί και ξεπουληθεί, τι προοπτικές έχει ο λαός της; Καμία. Η επερχόμενη ανάπτυξη, τα success story και άλλα παραμύθια, είναι μόνο για κομματόσκυλα και άμυαλους. Το μέλλον είναι μαύρο. Στην καλύτερη, θα είμαστε σερβιτόροι τους ή βαστάζοι ομπρέλας, με 200€. Στη χειρότερη, απλά θα περισσεύουμε, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υπάρχει τρόπος να γλυτώσουμε από τον εφιάλτη που είναι μπροστά μας; Είναι η μόνη μας επιλογή, το να φεύγουν τα παιδιά μας και να γεμίζουν τα ψυχιατρεία της Γερμανίας; Είναι η μόνη μας επιλογή η υποταγή, σε αυτούς που μας πίνουν το αίμα;

Όχι βέβαια. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Της απελευθέρωσης από την πολιτική και οικονομική κατοχή που ζούμε. Της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Της δουλειάς και της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Της πραγματικής ευμάρειας, αυτής που δεν θα χρωστάμε σε κανέναν, παρά μόνο στη δική μας προσπάθεια.

Και πως γίνονται αυτά, θα αναρωτηθεί αμέσως ο αναγνώστης. Το ΕΠΑΜ έχει τον τρόπο που θα γίνουν αυτά, έχει καταστρώσει πλήρες σχέδιο και πρόγραμμα, για δικό μας νόμισμα και έξοδο από την ΕΕ, για διαγραφή δημόσιων και ιδιωτικών χρεών, για αύξηση του εισοδήματος από την πρώτη μέρα, για πραγματική ανασυγκρότηση. Αμέσως, όταν ελευθερωθεί η Ελλάδα από την κατοχή, να πάρουμε την Πατρίδα μας και τις ζωές μας πίσω, χωρίς άλλες θυσίες και στενοχώριες.

Και μάλιστα, μας λέει και τον τρόπο που θα ελέγχουμε εμείς, ο Ελληνικός λαός, αν αυτοί που εκλέξαμε, κάνουν αυτά που συμφωνήσαμε. Με νέο Σύνταγμα, που θα ψηφίσουμε εμείς, όλα θα ελέγχονται από εμάς, για να μην την ξαναπατήσουμε από απατεώνες πολιτικούς και ψευτοσωτήρες.

Κακά τα ψέματα. Δεν υπάρχει μνημόνιο - αντιμνημόνιο. Αυτό το τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ψέματά του. Το δίλλημα που τίθεται μπροστά μας, είναι ξεκάθαρο: θέλουμε ελεύθερη τη χώρα μας και να τη διαφεντεύουμε εμείς, ή μας αρέσει η κατοχή, μαζί με την αιώνια δυστυχία που φέρνει; Είμαστε Έλληνες Πατριώτες, όπως οι παππούδες μας, ή είμαστε δειλοί ευρωραγιάδες, όπως μας θέλουν οι «εταίροι»;

Η επιλογή ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνικό λαό και σε κανέναν άλλον. Ας πάρει τις αποφάσεις του και ναπράξει το καθήκον του.

* Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ