ΜΑΓΟΥΛΑ.Τα μάτια μιας γιαγιάς στο ακροατήριο δάκρυσαν. Τα στήθη ενός πατέρα στο ακροατήριο φούσκωσαν. Τα χέρια μιας μητέρας στο ακροατήριο δεν σταμάτησαν να χτυπούν. Ο λόγος για τα συναισθήματα και τη συγκίνηση που προσέφεραν οι μαθητές της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας κατά την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο μικρό θεατράκι του Σχολείου της Μαγούλας οι μαθητές της Β’ Τάξης «ζωντάνεψαν ό,τι αυθεντικό και δυνατό από το Έπος του 1940 με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Η ζωή στην Ελλάδα τη στιγμή που ο Πόλεμος ξεσπά, ο ενθουσιασμός και ο συναγερμός της κοινωνίας, ο στρατιώτης και η οικογένειά του, το μέτωπο και οι δυσκολίες σε σώμα, πνεύμα και ψυχή, οι γυναίκες της Πίνδου, η Κατοχή και τέλος ο Εθνικός Υμνος βγαλμένος από τα στήθη των μικρών μαθητών. Την προσπάθεια των μικρών μαθητών και της δασκάλας Γαρυφαλιάς Γεωργακοπούλου στήριξε καταλυτικά και ο δάσκαλος Δημήτρης Παππάς.

Το Σχολείο και τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος της Μαγούλας πατέρας Γεώργιος Φωτόπουλος και ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας κ Γιάννης Σαϊτάκης.

Δείτε εδώ ένα μικρό απόσπασμα