ΣΠΑΡΤΗ. Με ιδιαίτερη τιμή, λαμπρότητα και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εόρτασε και πανηγύρισε και εφέτος τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, κατά το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου 2016, η Ενορία του Τσεραμιού.

Το απόγευμα της εορτής, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ ανήμερα της εορτής ετελέσθη ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επίσης μετά θείου κηρύγματος. Τον θείο λόγο εκήρυξε στον εσπερινό ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος Κοκκινορράχης, Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν στον εσπερινό ο μέχρι πρότινος Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης κ. Ιωάννης Βοζόλας, ενώ ανήμερα της εορτής, ο Λαμπαδάριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Σπάρτης κ. Ευάγγελος Θεοδώρου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε η ευχή επί των κολλύβων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ενώ για πρώτη φορά εφέτος πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο τέως Δήμαρχος Μυστρά και νυν αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Μπουγάδης καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, κ. Αθανάσιος Ρασσιάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «την πανήγυριν της Ενορίας Τσεραμιού λάμπρυναν επίσης με την όμορφη παρουσία τους, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννου, τους οποίους συνόδευσε μαζί με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους, ο διευθυντής του σχολείου κ. Μιχάλης Στρατηγάκης ο οποίος αξίζει τα συγχαρητήρια και τον έπαινο όλων, καθώς με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία ανταποκρίθηκε και εφέτος στην πρόσκληση του εφημερίου του Τσεραμιού π. Παναγιώτου Λάτση να εκκλησιάσει τα παιδιά μας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Ας είναι τα έργα τόσο του διευθυντού όσο και των δασκάλων θεάρεστα, η δε πρόοδος των μαθητών τους να είναι πάντοτε άριστη, καρποφόρα και κοινωνικά εποικοδομητική».

Με το πέρας των λατρευτικών συνάξεων, κληρικοί και αρχές του τόπου δεξιώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη διανομή του αντιδώρου, ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, ευχαρίστησε ολόθερμα και εκ βάθους καρδίας.

Πηγή: EnoriaTseramiou.blogspot.gr
Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ, Γεωργία Ηλιοπούλου, Ελένη Γεωργακάκου