ΣΚΑΛΑ. Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου φέρει την ευθύνη για την 11μηνη καθυστέρηση σε βάρος των πολιτών που επλήγησαν. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή της Σκάλας και του Έλους στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 δημιούργησε μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις και κατοικίες.

Μετά από αίτημα του Δήμου Ευρώτα και απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χορηγήθηκε εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση επισκευαστικών εργασιών σε εφαρμογή του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, για τις κύριες κατοικίες, που ανερχόταν στο ποσό των 236.788,94 €, το οποίο και διένειμε ο δήμος.

Επειδή πολλά λέγονται, περισσότερα υπονοούνται και η αλήθεια είναι διαφορετική, για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις, αρμόδια ήταν η Περιφέρεια.

Ένδεκα 11 μήνες μετά το φαινόμενο στις 4 Αυγούστου 2016, στάλθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας τα πορίσματα των ζημιών προς την Τρίπολη και από εκεί στις 10 Αυγούστου 2016 διαβιβάστηκαν προς το Υπουργείο. Η ολιγωρία, η αδιαφορία, η αμέλεια, και η σκοπιμότητα ανήκει ολοκληρωτικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».